آیا هدفون بلوتوث آیفون ۷ برای بدن ضرر دارد؟

آیفون ۷ جک هدفون ندارد، بنابراین، کسانی که نمی‌خواهند موبایل‌شان را کنار گوش‌شان نگه دارند، حالا باید از هدفون‌های بلوتوث استفاده کنند. این برای کسانی که نگران تشعشعات رادیویی هستند سوالاتی ایجاد کرده: آیا بلوتوث خطری دارد؟

این‌طور که پیداست، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد بلوتوث آسیب می‌رساند. علاوه بر این، پروفسور «جان مولدر» از دانشگاه پزشکی ویسکانسین می‌گوید هیچ مکانیسم فیزیکی وجود ندارد که بلوتوث بتواند از طریق آن به سلول‌های بدن انسان آسیب برساند.

بلوتوث پروتوکلی است که از امواج الکترومغناطیسی برای ارتباطات کوتاه برد بین دستگاه‌ها استفاده می‌کند. گرچه این فناوری در دهه ۹۰ میلادی توسعه داده شد، اما تنها در چند سال اخیر به بسیاری از دستگاه‌های هوشمند راه یافته است.

از لحاظ فیزیکی، بلوتوث در اصل نور Wi-Fi است. امواج بلوتوث فرکانس‌هایی دارند که تقریبا شبیه به فرکانس‌های Wi-Fi هستند، اما قدرت بلوتوث بسیار کمتر است. به طور کلی، برد پروتکول‌های ارتباطی بی‌سیم مثل بلوتوث و Wi-Fi نشان می‌دهد که چقدر قدرت دارند.

نگرانی‌های مربوط به تشعشعات الکترومغناطیسی گجت‌های مدرن و بروز بیماری چیز جدیدی نیست. اینترنت پر است از مطالبی درباره تاثیرات تشعشات تلفن همراه و Wi-Fi بر انسان. حتی سازمان بهداشت جهانی اذعان داشت که شاید بعضی از افراد به میدان الکترومغناطیسی بیش از حد حساس باشند. کسانی که این حساسیت را دارند، علائم فیزیکی مثل سردرد و تهوع را تجربه می‌کنند. حساسیت بعضی از این افراد تا حدی شدید است که به نقاط دوردست «وست ویرجینیا» نقل مکان کرده‌اند تا از امواج رادیویی در امان باشند. اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد حساسیت آنها از میدان الکترومغناطیسی ناشی می‌شود.

تحقیقات مربوط به تشعشعات تلفن همراه که روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض تشعشعات شدید تلفن همراه به افزایش احتمال رشد چند نوع تومور منجر می‌شود. اما تعداد سرطان در این موش‌ها به همان اندازه‌ای بود که انتظار می‌رفت، به طور تصادفی اتفاق بیفتد.

تاکنون پژوهش‌های بزرگ‌مقیاسی انجام شده که طی آنها از میلیون‌ها نفر درباره استفاده از موبایل و سلامتی‌شان سوال شده است. اما در این تحقیقات هیچ ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه و سرطان مشاهده نشده.

مولدر می‌گوید نگرانی‌های مربوط به بلوتوث حتی از Wi-Fi هم کمتر است. مثلا هنگامی که دو دستگاه از طریق بلوتوث با هم جفت می‌شوند، قدرت تشعشعات الکترومغناطیسی آنقدر کم و ارتباط میا آن دو آنقدر پراکنده است که بروز هر گونه مشکل و آسیبی بسیار بعید است.

اما آیفون جدید اپل بلوتوث را به قلمروی دیگری می‌برد. هدفون‌هایی که با آیفون جدید استفاده می‌شوند، نزدیک به گوش قرار می‌گیرند و به دفعات بیشتری نسبت به دستگاه‌های عادی بلوتوث سیگنال می‌فرستند. بنابراین، احتمالا آنها در مقایسه با گجت‌های سلامتی، افراد را در معرض تشعشعات بیشتری قرار می‌دهند. اما هنوز هم هیچ مکانیسم زیستی شدنی‌ای وجود ندارد که این هدفون‌ها بتوانند آسیبی ایجاد کنند.

تاکنون پژوهش‌های کمی در زمینه امنیت بلوتوث انجام شده است چون مکانیسم‌های فیزیکی دخیل در این فناوری در اصل مشابه Wi-Fi هستند. اما چند پژوهشی که این فناوری را بررسی کرده‌اند، نشان داده‌اند که خطری ندارد.

منبع: Live Science

مسابقۀ حرفه‌ای ربات‌های پرندۀ حمل کالا

سلامت
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی