محصول جراحی از راه دور همراه اول بر بستر 5G، برگزیده جشنواره نوآوری برتر ایرانی شد

یوزکیس جراحی از راه دور مبتنی بر تکنولوژی نسل پنج همراه اول، که با ربات بومی جراح شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا ارائه شد، به عنوان محصول برگزیده ششمین جشنواره نوآوری برتر ایرانی انتخاب شد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی در جشنواره نوآوری برتر ایرانی، با بیان اینکه در دنیای امروز نوآوری یکی از اصول پیشرفت اقتصادی است، از تلاش وزارت اقتصاد برای ارائه ساده‌تر مجوز کسب‌وکارها برای افزایش نوآوری خبر داد.

نوآوری را نباید به چشم لوکس دید

صبح روز دوشنبه 16 اسفند «ششمین جشنواره نوآوری برتر ایرانی» با حضور احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رسول جلیلی و رئیس دانشگاه صنعتی شریف در این دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم از همراه اول به عنوان متولی توسعه راهکار و سامانه «جراحی رباتیک بر بستر تکنولوژی نسل 5 تلفن همراه» با اهدای لوح و تندیس به حمید بهروزی قائم مقام مدیرعامل اپراتور اول تقدیر شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه کسب و کارها بدون نوآوری، قابلیت ادامه حیات در اکوسیستم اقتصادی را نخواهند داشت، گفت: «بنابراین نوآوری را نباید به چشم لوکس نگاه کرد. نوآوری یکی از اصول پیشرفت اقتصادی است.»

خاندوزی با اشاره به اینکه یکی از اهداف ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی، اصلاح مجوزهای کسب و کار است، گفت: «این روش باعث خواهد شد تا به این طریق باب ورود به کسب و کارها گشوده باشد و فضا رقابتی بماند؛ این روشی است که باعث می شود آنها که نوآورتر هستند، پیشرو باشند.»

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در حاشیه این رویداد که هر ساله به معرفی برترین نوآوری ها و محصولات شرکت های ایرانی می پردازد و نمایشگاهی از برندهای فناور و محصولات آن ها نیز برگزار می شود، با حضور در غرفه همراه اول و آشنایی با «یوزکیس جراحی از راه دور»، ضمن ابراز علاقه‌مندی، تاثیر این قبیل تکنولوژی‌ها و کاربردهای فناورانه بر فضای اقتصاد دیجیتال را بسیار زیاد ارزیابی کرد.

تلاش همراه اول در حوزه فناوری‌های نوین

همراه اول پیش از این و با همکاری دانشگاه های برتر کشور نیز توانسته بود ربات جراحی را در نمایشگاه ایران تلکام 2018 ارائه کند که در آن ضمن طراحی و ساخت ربات بومی، جراحی کرانیوتومی برای خونریزی مغزی حاد (هماتوم اپیدورال) به صورت از راه دور انجام می شد.

ربات جراح سینا به نام «ابوعلی سینا» دانشمند ایرانی نامگذاری شده و در واقع این ربات متناظر با ربات داوینچی که در آمریکا ساخته شده، طراحی شده است که عملکرد آن، یک سیستم پیشرفته جراحی از راه دور است که از طریق یک مانیتور و دو بازوی رباتیک انجام می شود.

این ربات دارای یک کنسول جراحی است که جراح در پشت آن قرار می گیرد و با استفاده از دو بازوی رباتیک قادر به کنترل و هدایت جراحی است. در کنار کنسول یک مانیتور قرار دارد که جراح می تواند تاثیر عمل جراحی را مشاهده کند.

تصویر عمل هم از طریق یک ربات انجام می گیرد که جراح می تواند از طریق یک پدال آن تصویر را نیز کنترل کند؛ نیروهایی که با ابزار جراحی به بیمار منتقل می شود قابل اندازه‌گیری است تا جراحی با دقت و کیفیت بیشتری انجام شود.

در عمل جراحی با استفاده از این ربات میزان آسیب به بافت‌های سالم کاهش پیدا می کند و بیمار کمترین دوران نقاهت و خونریزی را خواهد داشت.

فناوری
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی