بزرگ‌ترین کهکشان رادیویی کشف شد

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی بی جی آر (BGR)، این کهکشان که «آلسیونئوس» (Alcyoneus) نام دارد، یک کهکشان رادیویی غول پیکر است.

طول این کهکشان تقریباً ۱۶.۳ میلیون سال نوری است که برای مقایسه اندازه کهکشان راه شیری ۱۰۶ هزار سال نوری است ؛ به این معنی که آلسیونئوس تقریباً ۱۵۳.۷۷ برابر طولانی تر از کهکشان راه شیری است.

کهکشان‌ های رادیویی غول پیکر مانند آلسیونئوس معماهایی دیگر در جهان پر از رمز و راز هستند. این کهکشان بزرگ از یک کهکشان میزبان و همچنین فواره ها و لوب های بزرگی تشکیل شده است که از مرکز کهکشان فوران می کنند.

ستاره شناسان بر این باور هستند که این فواره‌ها و لوب‌ها محصول جانبی یک سیاه‌چاله بسیار پرجرم فعال در مرکز کهکشان هستند. به این ترتیب، این کهکشان‌های عظیم از جذاب‌ترین کهکشان‌هایی هستند که در فضا کشف می شوند.

محققان به سرپرستی ستاره شناسان رصدخانه «لیدن» در هلند توضیح دادند: اگر ویژگی‌های مربوط به کهکشان میزبان دلیل مهمی برای رشد کهکشان‌های رادیویی غول‌پیکر باشد، بزرگ‌ترین کهکشان‌های رادیویی غول‌پیکر نیز به احتمال زیاد بزرگ ترین این میزبان‌ها را در اختیار دارند. به همین ترتیب، اگر محیط‌های در مقیاس بزرگ خاصی وجود داشته باشد که برای رشد کهکشان‌های رادیویی غول‌پیکر بسیار مساعد باشد، به احتمال زیاد بزرگ ترین کهکشان‌های رادیویی غول‌پیکر در آن‌ها ساکن خواهند بود.

ستاره شناسان می گویند که کشف آلسیونئوس می تواند به آنها در درک بهتر کهکشان های رادیویی کمک کند.

مشروح کشف این کهکشان به زودی در مقاله ای در مجله Astronomy & Astrophysics چاپ می شود.

آموزش
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی