جلوگیری از قطع عضو دیابتی با دستگاه ایرانی پلاسمای سرد اتمسفری درمان زخم

سارا فتح الله مدیرعامل یک شرکت فناور نانویی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا گفت: این دستگاه در سال ۱۳۹۳ ثبت اختراع شده و در این هفت سال گذشته درحال گذراندن مراحل سلولی، حیوانی و بالینی بوده است.

وی بیان کرد: این دستگاه در حال حاضر تاییدیه بالینی دارد و در کلینیک های دیابت برای درمان بیماران دیابتی به کار می رود.

این مخترع ادامه داد: کاری که این دستگاه انجام می دهد این است که سطح زخم را کاملا از باکتری منفی می کند و باعث می شود وقتی پانسمان ها روی سطح زخم قرار می‌گیرند، روند ترمیم زخم را تسریع کنند.

فتح الله افزود: کار دیگری که این دستگاه انجام می دهد این است که به دلیل ذراتی که تولید می کند، تحریک سلولی انجام می دهد و یک مرحله سرعت روند درمان زخم را بالا می برد، پلاسمای سرد فشار اتمسفری با روش های مختلف از جمله گاز هلیوم، آرگان یا بدون گاز با دی وی دی تولید می شود که هر کدام مزایای خود را دارد.

وی در خصوص کاربرد کلینیک و خانگی این دستگاه گفت: این دستگاه برای استفاده افراد به تنهایی در منزل طراحی نشده است، بلکه برای بیمارانی که زخم بستر دارند، با توجه به اینکه این دستگاه قابل حمل است، توسط پرستاران خانگی استفاده می شود.

مدیرعامل این شرکت فناور یادآور شد: این پلاسمای سرد است که منجر به پاکی سطح زخم می شود، پلاسما مجموعه ای از ذرات واکنش پذیر یون، الکترون و رادیکال های آزاد است که این ذرات هر کدام خواص مختلفی دارند و باعث می شود کشت باکتری روی سطح زخم کاملا منفی شود.

جلوگیری از قطع عضو دیابتی با دستگاه ایرانی پلاسمای سرد اتمسفری درمان زخم

فتح الله افزود: این دستگاه برای زخم های گرید ۲ و ۳ از قبیل زخم بستر و دیابت قابل استفاده است. همچنین در حالتی که استخوان کاملا درگیر زخم شده و بیمار در بیمارستان بستری می شود و باید تصمیم گیری برای قطع کردن آن عضو شود، پلاسما را برای استخوان استفاده می کنیم.

وی گفت: استفاده از این دستگاه، سرعت ترمیم زخم را یک مرحله افزایش می دهد و در برخی موارد دیده شده که در برخی موارد تا ۶۰ درصد سرعت ترمیم زخم افزایش یافته است.

این فناور ادامه داد:‌ در حال حاضر علاوه بر استفاده در داخل کشور، برای صادرات از کشورهای مالزی و آمریکای جنوبی درخواست داریم ولی چون استاندارد بین المللی برای این محصول هنوز در داخل و خارج از کشور تعریف نشده است، در حال تعریف مجوز در اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو و از سوی دیگر در حال اخذ تاییدیه اروپا برای صادرات هستیم.

فتح الله یادآور شد: هیچکدام از روش ها به تنهایی برای ترمیم و درمان زخم کافی نیستند بلکه مکمل هم هستند. اگر تنها از پانسمان برای ترمیم زخم استفاده شود، سرعت درمان کم می شود و استفاده از پلاسما در کنار پانسمان باعث می شود ما به مرحله قطع عضو نرسیم و سرعت ترمیم افزایش یابد.

وی گفت: تمام مطالعات در خصوص زخم بیماران دیابتی برای این است که بتوانیم زخم را کنترل کنیم، چون درصد قطع عضو خیلی بالا است. در دنیا در هر ۲۰ ثانیه یک نفر قطع عضو می شود و در ایران نیز هر بیمار دیابتی در سه سال اول بیماری درگیر زخم دیابتی می شود.

این دستگاه یکی از ۵۵ محصول نانویی رونمایی شده در نمایشگاه دستاوردهای نانویی است که در خانه نوآوری ایران در نمایشگاه بین المللی تهران به مدت چهار روز از ۲۷ تا ۳۰ دی ماه برپا شده بود.

آموزش
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی