خطیب جمعه تهران: اگر مردم خدا را در نظر می‌گرفتند مبتلا به مشکلات معیشتی نمی‌شدند

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در خطبه اول نماز جمعه تهران با بیان اینکه شما برادران عزیز و خواهران باکرامت و نفس ضعیف خودم را به انجام وظایف بندگی و ترک گناهان دعوت می‌کنم، گفت:‌ خداوند متعال ما را به تقوا دعوت کرده و تقوا را موجب نزول برکات آسمان و زمین دانسته است.

وی افزود: اگر اهل کشورها، استان‌ها و شهرها بال تقوا و ایمان را می‌داشتند و خودمحافظتی در برابر نفس اماره ایجاد می‌کردند، در وظایف شرعی و مسئولیت‌های سیاسی و اجتماعی خدا را در نظر می‌گرفتند، مبتلا به مشکلات معیشتی و کم آبی نمی‌شدند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه ما خدا را شکر می‌کنیم که به ما مهلت داد در نماز جمعه شرکت کنیم و قدر اجتماعات نورانی را بدانیم، گفت: از کسانی که در نمازهای جمعه بودند و الان نیستند یاد می‌کنیم. ما هم معلوم نیست کی اینجا یادمان کنند.

صدیقی با اشاره به تفسیر سوره مبارکه فاتحه‌الکتاب گفت: امام جعفر صادق (ع) خطاب به ابوحنیفه فرمودند آن چه سوره‌ای است که اولش سپاس خدا، وسطش اخلاص است و آخرش دعاست؟ ابوحنیفه متحیر شد و گفت که نمی‌دانم، حضرت فرمودند که آن سوره، سوره فاتحه‌الکتاب است. که اولش با حمد شروع می‌شود، وسطش اخلاص است و بخش سوم سوره دعاست.

وی با اشاره به آیه «اِهدِنَا الصَّراطَ المُسْتَقِیمَ» یادآورشد: هدایت یک برنامه عمومی حق متعال است. خدا هیچ مخلوقی را سرگردان نگذاشته و تمام کارهای خداوند هدفمند است. در هدایت الهی مقصد خداست و راه رسیدن به خدا نیز شریعت انور است. علم شریعت بر آحاد مردم واجب عینی است، در حالی که خدمت به جامعه واجب کفایی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران نیز  با اشاره به حدیثی از امام جواد (ع) گفت: امام جواد (ع) می‌فرمایند «ظاهر دنیا عزت‌ساز است، اما انسان پا به خانه برزخ که می‌گذارد در پناه تقواست».

وی ادامه داد: ای کاش رئیس جمهور عزیز ما نبودند و فکر نمی‌کردم در حضورشان می‌خواهم مطلبی را عرض کنم، اما خدا می‌داند که برای خدا می‌گویم. صدمین روز دولت سیزدهم سپری شد. در این صد روز نکاتی را لازم دیدم که به عرض همه برسانم.

صدیقی بیان کرد:‌ اولین امتیاز دولت سیزدهم و رئیس جمهور عزیز ما آیت‌الله رئیسی عشق به خدا، مکتب، امامان و ولی امر و ولی فقیه است و ما احساس می‌کنیم ایشان در صدد اجرای منویات نایب امام زمانشان بودند. دومین نکته نیز شعار عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد ایشان است و در این مدت دیدیم که ایشان ابزار لازم عدالت‌خواهی را فراهم کردند و سنگرنشینان دستگاه قضا را به قوه مجریه منتقل کردند تا مبارزه با فساد عملی شود و این حرکت موجب امید مردم است.

«رئیسی» در حل بحران‌ها کنار نیست و بگوید اطلاع نداشتم

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه نکته سوم دولت سیزدهم جوان‌گرایی است، گفت: امروز دیدید وزیر فرهنگ و ارشاد هم خودشان جوان هستند و هم نیروهایشان جوان‌های مصمم کارآزموده هستند. چهارمین ویژگی این دولت نیز تلاش، کار متراکم و خستگی‌ناپذیری است. اگر امداد خدا نباشد کسی نمی‌تواند این گونه تلاش کند. گاهی از بعضی‌ها می‌شنویم که خانواده ایشان هم ایشان را نمی‌بینند و حتی پنج‌شنبه و جمعه‌ها نیز در سفر هستند. آنچه نمی‌گذارد ایشان خسته شود عشق به خدا و مردم است.

وی با بیان اینکه پنجمین ویژگی دولت سیزدهم تعامل با خبرگان است، گفت: یکی از برنامه‌های سفرهای ایشان دیدار با نخبگان است و همیشه نخبگان را در دستور کار قرار دادند. ششمین ویژگی آیت‌الله رئیسی و دولت ایشان انسجام بین قوای سه گانه است و از اول انقلاب چنین وحدت، هم افزایی و جلسات هفتگی بین قوای سه‌گانه وجود نداشته و امروز سه قوه ید واحده هستند و اختلاف در مسیر و هدف ندارند و برای حل مشکلات به میدان آمدند و این گونه نیست که در حل بحران‌هایی که پیش می‌آید کنار بایستند و بگویند من اطلاع نداشتم.

صدیقی با بیان اینکه هفتمین ویژگی دولت سیزدهم تأمین حقوق کارکنان دولت است، گفت: با وضعیتی که از پیش، پیش آمده پر کردن گودال‌ها کار ساده‌ای نیست و آیت‌الله رئیسی در این شرایط به موقع حقوق کارکنان را می‌دهد که این امداد الهی است. در ارتباط با دیپلماسی بین‌المللی و تقویت ظرفیت داخلی با ارتباط خارجی نیز دیدید که قبل از ایشان گفتند واکسن را به ما نمی‌دهند، ولی چه شد که تا ایشان آمدند سیل واکسن به ایران آمد. علت‌اش این بود که به ظرفیت داخلی تکیه شد و چون تولید واکسن داخلی را جدی گرفتند کاهش مرگ و میر کرونا را نیز دیدیم.

وی ادامه داد:‌ در این صد روز دولت سیزدهم تازه نفس با حضور به موقع در بحران بنزین، اعتماد عمومی را بالا برد و مردم وقتی می‌بینند رئیس جمهور آرام و قرار ندارد، آرامش پیدا می‌کنند و اکنون نیز در حل مشکل تأمین واکسن هیچ مشکلی نداریم.

امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه من درد مردم را احساس می‌کنم، گفت:‌ در موضوع عدم

ثبات قیمت‌ها اگر دست‌هایی در کار است که مشکل گرانی حل نشود که قطعا در کار است، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و مردم ببینند منشأ کار کجاست و به هر قیمتی شده مسئله را حل کنند.

وی افزود: امروزه پول ملی ما ارزش‌اش را از دست داده است. شما هر چقدر هم که یارانه را بالا ببرید با افزایش قیمتی که اتفاق می‌افتد مشکل مردم حل نمی‌شود، بلکه آنچه مهم است این است که پول ملی باید ارزشمند شود. مردم نیاز دارند که مشکلات برایشان تبیین شود و به آن‌ها بگوییم در کجای حل مشکل هستیم.

صدیقی با بیان اینکه سومین مسئله عدالت‌ورزی و مهار فاصله طبقاتی است، گفت: فقر دردی است که باید آن را درمان کرد و اگر فقر وجود داشته باشد دین و ایمان از بین می‌رود. در این جهت هم امیدواریم تدبیرها به سامان برسد. مسئله دیگر نیز رفع تحریم است، اما مهمتر از رفع تحریم خنثی کردن اثر تحریم است که با تکیه به ظرفیت‌های داخلی حاصل می‌شود. این‌ها مختصر نکاتی بود که درباره صد روز اول این دولت به نظرم رسید.

امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از خطبه دوم با اشاره به مسئله عراق گفت:‌ مسئله عراق جزو مسائلی است که برای جهان اسلام و شیعیان بسیار مهم است. دنیا برای بهم ریختن جهان اسلام و به خصوص شیعه کمر بسته است. لذا ما با گلوله جواب دادن تظاهرات مسالمت‌آمیز را محکوم می‌کنیم و از دولت و قوه قضاییه عراق می‌خواهیم این مسئله را پیگیری کند.

وی ادامه داد:‌ بمب انداختن و حمله پهپادی به خانه نخست وزیر عراق نیز امر مشکوکی است و ما پیگیری این مسئله را توقع داریم. همچنین مسئله انتخابات عراق نیز باید حل شود و آن را در پناه قانون مشکل‌گشایی کنند.

صدیقی در پایان با اشاره به مسئله افغانستان گفت: در افغانستان، آمریکا فرار کرد، اما توطئه‌اش فرار نکرده و اختلاف‌افکنی را در رأس برنامه خود قرار داده است. آرزوی ما اولا یک افغانستان مستقل و مستحکم است، ثانیا می‌خواهیم امنیت مرزی ما مخدوش نشود، همچنین حقوق شیعیان افغانستان محفوظ باشد و در این کشور یک دولت فراگیر با شرکت همه گروه‌ها تشکیل شود.

23216

سیاسی
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی