رازهای موفقیت در راه اندازی رستوران: نکات کلیدی برای شروع بی‌دغدغه

راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید مثل رستوران‌داری، مستلزم رعایت قانون و قواعد خاص خود برای رسیدن به موفقیت است. ازآنجاکه فعالیت در این حرفه، نیازمند صرف هزینه هنگفتی است، باید با یک برنامه‌ریزی دقیق پیش رفت.

قبل از هرگونه اقدامی در خصوص راه اندازی رستوران باید تحقیقات وسیع و میدانی در این زمینه داشته باشید. شروع کار در چنین حرفه‌ای، مستلزم رعایت نکات مختلف و صرف زمان و هزینه قابل‌توجهی است. انتخاب مکان مناسب، طراحی دکوراسیون داخلی، تهیه ابزار و تجهیزات، استخدام نیروی کار متخصص و… جزو اقدامات مهم در چنین کسب‌وکاری خواهند بود.

مراحل راه‌اندازی یک رستوران

در نگاه اول شاید ایجاد چنین کسب‌وکاری ساده به نظر برسد، اما وقتی وارد آن شوید متوجه حساسیت بالا و چالش‌های پیش رو خواهید شد. متناسب با نوع رستورانی که قصد راه‌اندازی آن را دارید، باید موارد و المان‌های مختلفی را در نظر داشته باشید که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

انتخاب سبک خدمات رستوران

به‌طورکلی این نوع کسب‌وکار شامل یکی از دسته‌بندی‌های فست‌فود، رستوران‌های متوسط یا رستوران‌های بزرگ و مجلل است. متناسب با ایده و بودجه‌ای که برای راه اندازی رستوران در نظر گرفته‌اید، باید یکی از این دسته‌بندی‌ها را انتخاب کنید.

مشخص کردن مکان مناسب

یکی از دلایل مهم در شکست یا موفقیت یک رستوران، موقعیت مکانی آن است. پس در گام بعدی راه اندازی رستوران با صبر و حوصله یک مکان مناسب را مطابق با المان‌های زیر انتخاب کنید:

در دید بودن

فضایی را که برای راه‌اندازی چنین کسب‌وکاری در نظر می‌گیرید، باید در دید و تیررس افراد باشد؛ چرا که نقش یک بیلبورد را برای کسب‌وکار شما ایفا می‌کند. انتخاب محلی که در رفت‌وآمد افراد و حتی عبور ماشین‌ها باشد، باعث تشخیص بهتر این مکان و بیشتر دیده شدن کسب‌وکار شما خواهد شد.

توجه به فضای اطراف

مکان انتخابی شما نباید در فضای خلوت و به‌دوراز عبورومرور باشد. ضمن اینکه باید توجه داشته باشید محل انتخابی‌تان دارای رستوران‌های زیادی در اطراف نباشد. یکی از نکات حائز اهمیت در این بخش از راه اندازی رستوران، در نظر گرفتن سطح و نوع منوی انتخابی رستوران شما برای انتخاب محل است.

مسلماً افتتاح یک رستوران لوکس در اطراف محیط دانشجویی گزینه مناسبی نیست! چرا که این قشر جامعه ترجیح می‌دهند در رستوران‌های معمولی و ارزان غذا بخورند.

تهیه مجوزهای و مدارک قانونی

با توجه به اینکه رستوران‌داری جزو مشاغلی است که با سلامت مردم ارتباط دارد، قبل از راه اندازی رستوران نیازمند اخذ برخی مجوزهای قانونی هستید. مجوز بهداشت، تأییدیه محیط‌زیست، پروانه کسب و دریافت مجوز اماکن عمومی از جمله مجوزها و مدارکی است که باید قبل از فعالیت رستوران برای قانونی بودن شغل خود آنها دریافت کنید.

انتخاب نام تجاری مناسب

انتخاب نام رستوران باید معرف سبک‌وسیاق شما باشد. انتخاب نامی خاص و منحصربه‌فرد که تلفظ راحت دارد، باعث به یاد ماندن آن در ذهن مشتریان می‌شود. لازم به ذکر است که در انتخاب نام رستوران حتماً گزینه‌های مرتبط با حرفه خود را در نظر داشته باشید. نام برند کسب‌وکار شما باید به‌گونه‌ای باشد که با شنیدن آن مردم به یاد غذا خوردن بیفتند.

C:\Users\rayangostar\Desktop\take-out.jpg

ایجاد منو

برای این منظور، علاوه بر لیست غذاهای سرو شده رستوران، باید به طراحی منو نیز توجه شود. لیست متنوع غذاها، باید همراه با قیمت مناسب ارائه شود. یکی از المان‌های مهم موفقیت در راه اندازی رستوران، پایین آوردن هزینه‌های تهیه غذا است که علاوه بر قیمت مناسب برای مشتری، سوددهی خوبی نیز برای شما داشته باشد. استفاده از مشاوران در این حیطه و انتخاب سرآشپزها می‌تواند در تهیه منوی خاص و منحصربه‌فرد کمک بسیاری کند.

طراحی دکوراسیون داخلی

یکی از المان‌های مهم در جذب مشتریان رستوران، دیزاین و طراحی داخلی آن است. استفاده از مبلمان بادوام و زیبا و نورپردازی درست و اصولی ترتیب دهنده یک دیزاین زیبا خواهد بود.

تهیه تجهیزات

انتخاب تجهیزات مختلف برای آشپزخانه رستوران از اهمیت بسیاری برخوردار است. به‌منظور مدیریت در هزینه راه اندازی رستوران لزومی ندارد که همه این تجهیزات نو باشند، بلکه می‌توانید وسایل کارکرده خریداری کنید. با توجه به اینکه هزینه‌های مربوط به افتتاح یک رستوران مبلغ قابل‌توجهی است، می‌توانید با این روش در هزینه‌ها صرفه‌جویی و مازاد آن را صرف امور دیگر رستوران کنید.

بودجه‌بندی

از زمان افتتاح تا زمانیکه رستوران به سوددهی برسد، مدت زمان 1_2 ساله طلب می کند. مدیر یک رستوران باید سرمایه اولیه و سرمایه در گردش جداگانه را برای این منظور لحاظ کند. درصورتی‌که قادر به تأمین این سرمایه نیستید، باید با جذب سرمایه‌گذاران امور مالی را بودجه‌بندی و مرتب‌سازی کنید.

برای این منظور می‌توانید از خدمات نرم‌افزار حسابداری که توسط رایما سافت ارائه شده، استفاده کنید. بحث تأمین هزینه و مدیریت درست آن در این حرفه اهمیت بسیاری دارد؛ چرا که عدم تأمین سرمایه لازم در این شرایط مانع اداره درست کسب‌وکار و تجارت شما خواهد شد.

رایما سافت نرم افزار حسابداری سوپر مارکت را نیز ارائه می‌دهد که مزایای بسیار زیادی دارد و می‌توانید با مراجعه به سایت با مشاورین این مجموعه در ارتباط باشید و اطلاعات کاملی دریافت کنید.

C:\Users\rayangostar\Downloads\raymasoft2.jpg

استخدام نیروی کار

در کنار طبخ غذای خوب، باید خدمات لازم برای ارائه آن به مشتری را نیز به‌خوبی فراهم کنید. استخدام کارمندانی که از ارائه خدمات باکیفیت به مشتریان آگاهی داشته و به آنها احترام بگذارند، جزو مؤلفه‌های مهم پذیرش نیرو است.

استفاده از کادری وقت‌شناس، کنجکاو و قابل‌اطمینان جزو موارد مهم در موفقیت یک رستوران به شمار می‌رود. از دیگر المان‌های مهم در راه اندازی رستوران، استخدام یک سرآشپز باتجربه است. فردی که قادر باشد به‌صورت یکپارچه آشپزخانه رستوران را اداره کند.

بازاریابی

در کنار انجام همه اقدامات مهم برای راه‌اندازی یک رستوران به بخش معرفی و بازاریابی می‌رسیم. معرفی نادرست رستوران و خدمات آن، مانعی در جذب مشتریان است. ایجاد صفحات رستوران در رسانه‌های اجتماعی و آپلود ویدئوها و تصاویر مربوط به آن می‌تواند باعث بیشتر دیده شدن و جذب مشتری برای رستوران شود.

ضمن اینکه با استفاده از تکنیک‌های مهم در بازاریابی آنلاین و دیجیتال مارکتینگ، می‌توانید خالق ایده‌های مفید و به‌روز برای تبلیغات باشید. بهینه‌سازی موتورهای جستجو، خبرنامه و بازاریابی ایمیلی و گسترش رسانه‌های اجتماعی از جمله موارد مهم برای طرح ایده‌های جدید در جذب مشتری در این زمینه خواهد بود. با وجود اینکه انجام تبلیغات آنلاین هزینه‌بردار است، اما در درازمدت باعث جذب مشتریان بیشتر و موفقیت در کسب‌وکار شما خواهد شد.

جمع‌بندی

راه اندازی رستوران قبل از انجام هر اقدامی مستلزم بررسی و تحقیقات گسترده است. شاید در نگاه اول، ایجاد یک رستوران کار ساده ای به نظر برسد، ولی وقتی پا به این عرصه بگذارید با مشکلات و چالش‌های بسیار آن رو‌به‌رو خواهید شد.

افرادی که قصد افتتاح یک رستوران را دارند باید برای این منظور باید سرمایه قابل‌توجهی را آماده کرده باشند؛ چرا که طی ‌کردن قدم‌به‌قدم مراحل این کار، مستلزم صرف هزینه های زیادی است. البته در برخی مراحل می‌توان با استفاده از گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه هزینه‌ها را تعدیل کرد؛ اما به‌طورکلی تأمین سرمایه اولیه و سرمایه در گردش جداگانه، باعث مدیریت درست یک رستوران خواهد شد.

انتخاب سبک رستوران، پیدا کردن مکان مناسب و انتخاب نام تجاری خاص و منحصربه‌فرد از جمله موارد مهم در افتتاح یک رستوران موفق است؛ البته رعایت همه المان‌های ذکر شده در مقاله باعث جذب مشتریان بیشتر و سوددهی یک رستوران در گذر زمان خواهد شد. برای تنظیم بودجه‌بندی می‌توانید از خدمات رایما سافت کمک بگیرید.

منبع : https://www.raymasoft.com/plans/%d8%b1%d8%b3%d8%aa%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%86/

انتهای رپورتاژ آگهی/

کسب و کار
رپورتاژ

آخرین اخبار

وبگردی

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید