رییس کمیته امدد امام خمینی(ره) شهرستان شیروان گفت: ۸۸۰ میلیارد ریال مستمری به هشت هزار و ۳۶ خانوار زیرپوشش این نهاد حمایتی در سال گذشته پرداخت شده است.
اصغر نورمحمدیان اظهارکرد: خانوارهایی که مستمری دریافت می کنند، شامل بانوان سرپرست خانوار، ایتام، سالمندان نیازمند، خانوارهایی که سرپرست آنها زندانی است و سایر خانوادههایی که در دهک یک تا سه هستند.
وی افزود: پرداخت کمک معیشت و مستمری از مهمترین خدمات این نهاد حمایتی به مددجویان نیازمند در شهرستان است.
رییس کمیته امدد امام خمینی(ره) شهرستان شیروان گفت: نوع ارایه خدمات به مددجویان نیز به شکل تک خدمتی و چند خدمتی است و تنها به پرداخت مستمری ختم نمیشود به گونه ای که متناسب با نیاز مددجو خدمات ارایه میشود.
نورمحمدیان خاطرنشان کرد: کمک هزینه درمان، تهیه لوازم ضروری و جهیزیه، پرداخت تسهیلات کارگشایی و ودیعه مسکن و تهیه اقلام خوراکی از دیگر اقدامات برای حمایت از مددجویان است.
اکنون ۱۷ هزار و ۲۹۲ نفر مشتمل بر ۹ هزار و ۳۰۷ خانوار در شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان زیر پوشش خدمات کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند.
با حضور ابوالفضل غنی زاده فرماندار شهرستان اهر، حجت الاسلام و المسلمین جواد حاجی زاده امام جمعه شهرستان اهر، ملأ مهدی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان آذربایجان شرقی، سرهنگ پاسدار سیفی فرمانده سپاه و مسئولان شهرستان اهر، ۳ هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی بین مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان اهر توزیع شد.
ارزش ریالی این تعداد بسته معیشتی ۳۵ میلیارد ریال میباشد که در تهیه این بستههای معیشتی، امام جمعه شهرستان اهر، فرماندار شهرستان اهر، سپاه ناحیه اهر و ادارات آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و خیرین مشارکت داشتند.
همچنین ۷۵ سری جهیزیه به نوعروسان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان اهر اهدا شد.
این تعداد سری جهیزیه شامل یخچال، اجاق گاز، جارو برقی و تلویزیون و به ارزش ریالی ۲۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال میباشد.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس در خصوص عدم واریز عیدی ۷۰۰ هزار تومان انتقاد کرد و خواستار پرداخت این مبلغ ناچیز در سریعترین زمان ممکن گردید.
مستمری یک خانواده ۴ نفره مددجویان بهزیستی و کمیته امداد چقدر است؟
علاوه بر این بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان، در پاسخ به این سوال گفت: سال گذشته سال خوبی برای افراد دارای معلولیت نبود. اوضاع ما بغرنجتر و بیتوجهیها بیشتر شده و حتی در واکنش به تجمعاتِ ما برخوردهای امنیتی و انتظامی صورت میگیرد که این موارد را پیشتر نداشتیم.
وی گفت: با وجود اینکه مستمریها ۴۰ درصد افزایش یافت، اما ۵ ماه ابتدایی سال این افزایشِ ۴۰ درصدی اعمال نشد و هنوز هم مابهالتفاوت آن را دریافت نکردهایم. همچنین با وجود اعتراضاتِ بسیار، اتفاق خاصی برای ماده ۲۷ نیفتاد. طبق این ماده دولت باید به افرادی که دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل هستند، کمک هزینه معیشتی به اندازه حداقل دستمزد مصوبِ شورایعالی کار پرداخت کند.
مروتی بیان کرد: قیمتهای وسایل کمک توانبخشی بیدا میکند، خیلیها حتی قادر به تعمیر ویلچر برقی خود هم نیستند، و، چون برای بیرون آمدن از خانه به این وسایل نیاز دارند، در خانههای خود حبس شدهاند. مبالغی که برای خرید وسایلِ کمک هزینه توانبخشی پرداخت میشود، به قدری ناچیز است که نمیتواند نیازهای فرد معلول را تأمین کند.
بند ب تبصره ۱۲ اجرا نشد. ۲۳۷ هزار تومان بابت کمک هزینه معیشتی به یک سوم مشمولان پرداخت میشود؛ دولت به دیوان عدالت اداری میگوید این مبلغ را بابتِ ماده ۲۷ پرداخت میکند و به مجلس هم میگوید بابتِ اجرای بند تبصره ۱۲ است.
وی تأکید کرد: خیلی از مواد سبد غذایی افراد دارای معلولیت از سفرههای آنها حذف شده است. ما در سالهای گذشته حداقل توانی تهیه مرغ داشتیم، اما امروز حتی خرید مرغ هم برایمان سخت شده است. از خیلی افراد میشنویم که سبزیجات و میوهجات و لبنایت از سفرهشان حذف شده است. این موضوع به شدت در وضعیت جسمی و روانی افراد دارای معلولیت و خانوادههای آنها اثر گذاشته است و هیچ توجهی به این وضعیتِ اسفبار نمیشود.
مروتی گفت: با توجه به اینکه گفتهاند مستمری را برای سال آینده افزایش میدهیم باز هم میدانیم این مستمری با وجودِ تورمِ بسیار باری از روی دوش ما بر نمیدارد. امسال از ۷۶۴هزار تومان تا ۲ میلیون و ۵۰۰هزار تومان بنا بر بعد خانوار، مستمری پرداخت کردهاند. این مستمری با توجه به خط فقر مطلقی که بالای ۲۰ میلیون تومان است، سبب شده ما در قعرِ خط فقر مطلق هم قرار نگیریم!
این فعال حقوق معلولان تأکید کرد: معلولی که ماهیانه ۷۶۴ هزار تومان میگیرد و آنکه سرپرست یک خانواده ۴ نفری است و ۲ میلیون ۴۰۰هزار تومان میگیرد، چگونه میتواند زندگی کند؟ تهیه مسکن و حتی اجارهی مسکن هم برای افراد دارای معلولیت تبدیل به آرزو شده است. در چنین شرایطی حتی نمیتوانند در طرحهایی مثل نهضت ملی مسکن شرکت کنند، چرا که باید ۴۰ میلیون تومان اوردهی اولیه داشته باشند و این از توانِ آنها خارج است.
مروتی گفت: کلمات از گفتنِ وضعیتِ بد معلولان قاصر است. مورد تبعیض مضاعف قرار گرفتهایم. از یک طرف بودجه نمیدهند و از طرفی دیگر هزینهها افزایش یافته است و افراد دارای معلولیت رها شدهاند.
وی افزود: غیر از عملکرد دولت، به مجلس یازدهم منتقدیم. نمایندگان هیچ کاری در حق ما نکردند. در واقع، مجلس یازدهم در سال ۱۴۰۲ به ما ظلم کرد، چون هیچ نظارتی روی اجرای مصوبات خود نداشت و نسبت به اعتراضات ما واکنشی نشان نداد.
مروتی گفت: سال قبل اوضاع به این شدت برای معلولان وخیم نبود. هر چه بیتوجهی به حقوق معلولان بیشتر میشود، خانوادهها کم میآورند و آسیبهای اجتماعی در حوزه معلولان افزایش مییابد. از طرفی هیچ اقدامی برای افزایشِ تابآوری خانوادههای دارای افراد معلول نشده است و از طرفی دیگر، مشکلاتِ معیشتی توانِ آنها را برای مدیریت خانواده به شدت پایین آورده است.
1 دیدگاه.
سلام خسته نباشیٔد چرا به کمیٔته امدادومددجووبهزیستؽ عیٔدؽ ندادیٔد نه پول عیٔدنداشتم واسه بچه میٔوه ولباس بخریٔم چقدر بخت وبیٔچارها همیٔشه گریٔه وناراحت باشندعیٔدندارند