;

خبر تازه درباره سهام عدالت / واریز 1 میلیون تومان به حساب سهام عدالتی ها در ماه رمضان / این سهامداران دو سود می گیرند

خبر تازه درباره سهام عدالت / واریز 1 میلیون تومان به حساب سهام عدالتی ها در ماه رمضان / این سهامداران دو سود می گیرند

طبق وعده‌ها قرار است مرحله دوم واریز سود سهام عدالت برای تمامی صاحبان سهام در روزهای پایانی اسفند انجام شود. واریز سود سهام عدالت طی سال‌های اخیر دو مرحله‌ای شده و اگر قرار باشد روال سال گذشته در پیش گرفته شود، در هفته پایانی سال حساب دارندگان سهام عدالت شارژ خواهد شد.

مجید عشقی رئیس سازمان بورس، محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه و مهدی حاجی‌وند دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، زمان واریز سود سهام عدالت را «اواخر سال» اعلام کرده‌اند اما زمان دقیق واریز سود هنوز مشخص نشده و احتمالاً برای مشخص شدن تاریخ دقیق واریز سود به حساب صاحبان سهام باید تا اواسط اسفندماه منتظر ماند.

سال گذشته میزان سودی که در مرحله دوم برای دارندگان سهام عدالت واریز شد حدود ۱۷ درصد نسبت به سود مرحله نخست افزایش پیدا کرد که اگر روال سال جاری نیز همین باشد، سود دریافتی مرحله دوم حداقل ۱۰۰ هزار تومان نسبت به سود مرحله نخست بیشتر خواهد بود.

۲۳ آذر امسال در مرحله نخست واریز سود سهام عدالت، دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۶۸۱ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۷۳۶ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی، یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان سود دریافت کردند.

واریز سود سهام غیر منتظره برای وراث
در کنار سود مرحله دوم که تمامی دارندگان سهام عدالت آن را دریافت می‌کنند، برخی از صاحبان سهام ممکن است در ماه آینده سورپرایز شوند زیرا به تازگی اعلام شده است اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدالت وراث حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به پایان برسد، سود سهام عدالت امسال و سال‌های گذشته به حساب وراث پرداخت خواهد شد.

همانطور که اشاره شد، واریز سود سهام عدالت متوفیان مشروط و منوط بر تقسیم سود سهام عدالت وراث تا دهم اسفندماه شده است که در صورت تحقق چنین پیش شرطی، برخی از دارندگان برگه‌های سهام عدالت که همان وراث خواهند بود در شب عید دو سود سهام جداگانه دریافت می‌کنند.

در خصوص مبلغ سود سهام عدالت متوفیان تاکنون اظهارنظری صورت نگرفته است اما با توجه به اینکه سود سهام عدالت متوفیان مربوط به سود سهام آنها در چند سال اخیر است، احتمالا رقم سود رقم بسیار قابل توجهی خواهد بود.

تخصیص سهام عدالت رایگان برای جاماندگان!
محمود حسنلو اظهار کرد: انتقال سهام توسط یکی از وراث یا نماینده آنها که در سجام احراز هویت شده، از طریق مراجعه به یکی از شعب سراسر کارگزاری‌های بورسی یا یکی از شعب بانک‌های ملی، تجارت، پارسیان و ملت انجام می‌شود.

محمود حسنلو اعلام کرد که فرآیند تقسیم ارث سهام عدالت متوفیان بین وراث از طریق سامانه “میراث” در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی صورت خواهد گرفت.

وی اظهار کرد: انتقال سهام توسط یکی از وراث یا نماینده آنها که در سجام احراز هویت شده، از طریق مراجعه به یکی از شعب سراسر کارگزاری‌های بورسی یا یکی از شعب بانک‌های ملی، تجارت، پارسیان و ملت انجام می‌شود.

حسنلو خاطرنشان کرد: تمامی فرآیند اجرای این اقدام، رایگان بوده و لازم نیست وراث هیچ گونه مبلغی را پرداخت کنند.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تاکید کرد: همچنین هر یک از وراث می‌توانند به صورت جداگانه و با مراجعه به درگاه ذی نفعان بازار سرمایه به آدرس https://ddn.csdiran.ir نسبت به پرونده خود آگاهی پیدا کنند.

وی اعلام کرد: به محض تشکیل پرونده در یکی از شعب، وضعیت پرونده همه وراث در سایت https://ddn.csdiran.ir قابل مشاهده خواهد بود.

حسنلو با بیان این که توصیه ما به وراث این است که تشکیل پرونده و اقدام برای تقسیم ارث را به روزهای پایانی سال موکول نکنند، گفت: در پایان سال فرآیند توزیع سود سهام عدالت را خواهیم داشت، اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدالت متوفیان حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به پایان برسد، سود سهام عدالت امسال و سال‌های گذشته به حساب آنها پرداخت خواهد شد.

لازم به ذکر است؛ با راه‌اندازی سامانه «میراث» در ۱۵ آبان ماه سال جاری از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه که با حضور مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس رونمایی شد، انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث تسهیل شد.

گفتنی‌ است؛ یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شوند و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تائید زمان تشکیل پرونده می‌توانند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانک‌های منتخب مراجعه کنند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.

مزایای سود سهام عدالت
۱.درآمد و سودآوری: سهام عدالت می‌تواند به شهروندان درآمد و سودآوری فراهم کند. زمانی که سهام عدالت فروخته می‌شود یا درآمدی برای صاحبان سهام ایجاد می‌شود، سود سهام به صورت نقدی به وراث ارائه می‌شود.

۲.تنوع سرمایه‌گذاری: سهام عدالت به شهروندان امکان می‌دهد تا در بازار سرمایه شرکت کنند و به دنبال سرمایه‌گذاری در صنایع مختلف باشند. این امر به آنها این امکان را می‌دهد که سرمایه خود را در صنایع مختلف تنوع دهند و به نوعی ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهند.

۳.افزایش انگیزه تولید: با ارائه سهام عدالت به کارکنان یک شرکت، انگیزه آنها برای تولید و عملکرد بهتر افزایش می‌یابد. زیرا با امتلاک سهام در شرکت، کارکنان احساس می‌کنند که بخشی از مالکیت شرکت را دارند و در نتیجه تلاش بیشتری برای بهبود عملکرد و سودآوری شرکت انجام می‌دهند.

۴.توزیع عادلانه ثروت: با ارائه سهام عدالت، ثروت و دارایی‌های شرکت به نسبت مالکیت سهام توزیع می‌شود. این امر باعث ایجاد تعادل در توزیع ثروت و کاهش نابرابری‌های اقتصادی می‌شود.

۵.تشویق به مشارکت عمومی: سهام عدالت به شهروندان امکان می‌دهد تا به عنوان سهامداران در مسائل شرکتی و تصمیم‌گیری‌های مربوط به آنها شرکت کنند. این امر می‌تواند تشویق کننده برای مشارکت عمومی و شرکت در فرایندهای تصمیم‌گیری مربوط به شرکت باشد.

اگرچه اختصاص سهام عدالت به ۴.۷ میلیون نفر به تصویب مجلس رسیده و قانونا باید پرداخت شود برخی وزارتخانه‌ها هنوز با عرضه سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر برای سهام عدالت موافقت نکرده‌اند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، در حال حاضر حدود ۴.۷ میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی فاقد سهام عدالت هستند که باید به این افراد سهام تعلق بگیرد.

اختصاص سهام عدالت به جاماندگان بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی باید انجام می‌شد که این اقدام صورت نگرفت. در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز این موضوع گنجانده نشد؛ بنابراین نمایندگان مجلس این طرح را به صحن علنی بردند که با اختصاص سهام به جاماندگان موافقت شد. با این حال هنوز پس حدود دو سال این موضوع شکل اجرایی به خود نگرفته است.

وزیر اقتصاد درخصوص آخرین وضعیت سهام عدالت جاماندگان اعلام کرده که شناسایی افراد مشمول سهام عدالت انجام شد و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تایید شدند. مراحل قانونی برای عرضه سهام به این افراد باید اجرا می‌شد که امیدواریم تا پایان بهمن موافقت وزارتخانه‌های مربوطه را برای این کار بگیریم. برخی از وزارتخانه‌ها هنوز با عرضه سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر برای سهام عدالت موافقت نکرده‌اند.اگرچه دولت سیزدهم در افزایش سود سهام عدالت عملکرد قابل قبولی داشته و سود آن را از حدود ۷۰ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تا یک میلیون و۲۰۰ هزار تومان افزایش داده، انتظار می‌رود در پرداخت سهام به جاماندگان نیز اقدام مقتضی صورت گیرد. دولت می‌گوید منابع لازم برای تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را ندارد.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت مدتی قبل در این خصوص گفت که دولت برای تامین این منابع می‌تواند به ۱۱ شرکت سرمایه‌پذیر که در دولت قبل از سبد سهام عدالت خارج شد مراجعه کنند. پالایشگاه نفت تهران، بانک ملت و برخی دیگر از جمله این شرکت‌ها هستند.

طبق آخرین برآوردها، ارزش سهام عدالت در حال حاضر به ۱۴ میلیون و ۲۷۶ هزار تومان رسیده که ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت هشت میلیون و ۵۶۵ هزار و ۹۵۰ تومان برآورد می‌شود.

اخباراقتصاد
پربازدیدسهام عدالت

آخرین اخبار

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی