;

۱۰ ماده غذایی موثر بر افزایش سرعت سوخت و ساز بدن

به گزارش ساناپرس، ۱۰ ماده غذایی موثر بر افزایش سرعت سوخت و ساز بدن

ایسنا: «متابولیسم» فرآیندی است که طی آن غذا تبدیل به انرژی می‌شود و بدین ترتیب کالری سوزانده می‌شود. با افزایش متابولیسم، وزن اضافی بدن از دست رفته و خطر ابتلا به چاقی و مشکلات مرتبط با آن کاهش می‌یابد.

هر چند اقداماتی نظیر تحرک بدنی نیز به افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کالری سوزی کمک می‌کند، اما برخی غذاها نیز حاوی مواد مغذی خاصی هستند که سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهند.

بهترین گزینه‌های غذایی برای افزایش سوخت و ساز بدن شامل موارد زیر است:

_ تخم مرغ: سرشار از پروتئین است. یک عدد تخم مرغ بزرگ پخته شده حاوی ۶.۵ گرم پروتئین است و برای کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند، یک انتخاب غذایی عالی محسوب می‌شود. پروتئین یکی از موثرترین مواد مغذی برای افزایش سوخت و ساز بدن است زیرا برای هضم آن بدن باید انرژی بیشتری نسبت به چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها مصرف کند.

_ دانه‌های کتان: این دانه‌ها حاوی پروتئین، ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی مهم هستند. مصرف دانه‌های کتان باعث افزایش متابولیسم شده و خطر ابتلا به سندرم متابولیک را کاهش می‌دهد. سندرم متابولیک گروهی از عوامل خطر شامل چربی دور کمر، چاقی شکمی، فشارخون بالا، دیابت، تری‌گلیسیرید بالا است که با هم رخ می‌دهند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیابت را افزایش می‌دهند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مطالعات نشان می‌دهد که بذر کتان و مواد مغذی موجود در آن ممکن است به درمان یا محافظت در برابر آرتروز، بیماری‌های خود ایمنی، سرطان، بیماری قلب و عروقی، دیابت، اختلالات عصبی و پوکی استخوان کمک کند.

_ عدس: مصرف این گزینه غذایی نیز خطر ابتلا به سندرم متابولیک را کاهش می‌دهد. عدس همچنین ممکن است سوخت و ساز بدن را افزایش دهد زیرا سرشار از پروتئین است. عدس همچنین حاوی مقادیر خوبی فیبر برای تغذیه باکتری‌های مفید در روده است.

_ فلفل‌های چیلی: این نوع فلفل‌ها به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می‌کنند؛ چون حاوی ترکیبی به نام کپسایسین هستند. این ترکیب با افزایش سرعت سوزاندن چربی و کاهش اشتها، می‌تواند در مدیریت وزن نیز نقش داشته باشد. کپسایسین همچنین ممکن است باعث کاهش درد و التهاب شود. این ترکیب ممکن است به درمان شرایطی مانند آرتریت روماتوئید و آلزایمر کمک کند.

_ زنجبیل: اضافه کردن زنجبیل به وعده‌های غذایی می‌تواند درجه حرارت بدن و میزان متابولیسم را افزایش داده و به کنترل اشتها کمک کند. زنجبیل همچنین خاصیت ضد التهابی دارد و ممکن است به کاهش حالت تهوع در دوران بارداری و بعد از شیمی درمانی کمک کند.

_ چای سبز: چای سبز ممکن است متابولیسم چربی را هم در استراحت و هم در هنگام ورزش افزایش دهد. سایر مزایای سلامتی چای سبز شامل اثرات ضد التهابی، خاصیت آنتی اکسیدانی، فعالیت ضد میکروبی و اثرات ضد سرطانی است.

_ قهوه: قهوه به دلیل داشتن کافئین می‌تواند متابولیسم را تحریک کند. فراموش نکنید که قهوه بدون کافئین همان فواید افزایش متابولیسم را ندارد. همچنین، اضافه کردن خامه یا شکر باعث افزایش کالری آن می‌شود و آن را تبدیل به یک نوشیدنی مضر می‌کند.

_ آجیل برزیلی: آجیل برزیلی یکی از غنی‌ترین منابع سلنیوم است؛ ماده معدنی که برای متابولیسم و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری است. این نوع آجیل همچنین حاوی پروتئین و چربی‌های سالم است. سلنیوم بویژه برای غده تیروئید مهم است، غده‌ای که عملکرد سوخت و ساز بدن را تنظیم و چندین هورمون حیاتی تولید می‌کند. با این وجود باید از خوردن بیش از حد این نوع آجیل خودداری کرد، زیرا می‌تواند باعث مسمومیت با سلنیوم شود.

_ کلم بروکلی: کلم بروکلی حاوی ماده‌ای به نام گلوکورافانین است. گلوکورافانین به افزایش متابولیسم، کاهش سطح چربی خون و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مرتبط با سن کمک می‌کند.

_ سبزیجات سبز تیره و برگدار: اسفناج، کلم و سایر سبزیجات تیره رنگ نیز ممکن است به دلیل وجود آهن باعث افزایش متابولیسم شوند. آهن ماده معدنی اساسی برای متابولیسم، رشد و نمو است. این سبزیجات منبع آهن غیر حیوانی هستند. سعی کنید سبزیجات برگ دار را با ویتامین سی مصرف کنید تا میزان جذب آهن آنها بیشتر شود. بسیاری از سبزیجات برگ‌دار نیز مقادیر خوبی از منیزیم هستند، ماده معدنی دیگری که باعث بهبود سوخت و ساز بدن می‌شود.

اخباررژیم و تندرستیسبک زندگی
پربازدید

آخرین اخبار

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی