با پیشرفت فناوری و ارتباطات، اینترکام تحت شبکه (Network Intercom) به یکی از ابزارهای اساسی برای ارتباطات داخلی و خارجی در ساختمانها و محیطهای صنعتی تبدیل شدهاند. اینترکامهای تحت شبکه، امکاناتی چون تماس تصویری و صوتی برای ارتباطات داخلی و خارجی را فراهم میکنند و به مدیران امکان مدیریت و کنترل دسترسی به کاربران را میدهند.
اینترکام IP با امکانات پیشرفتهای همچون اتصال به شبکههای کامپیوتری و مخابراتی، امکان استفاده از تلفنهمراه و کنترل از راه دور را فراهم میکنند. intercom تحت شبکه به عنوان یک ابزار حرفهای برای ایجاد تماس های صوتی و تصویری آنی و آسان بدون نیاز به هندست در محیطهای صنعتی و کارخانه و کارگاه ها بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند و میتوانند به بهبود امنیت و کارایی این محیطها کمک کنند.
معرفی اینترکام IP و کاربرد آن
اینترکام IP یک سیستم ارتباطی است که بر اساس پروتکل SIP و VMS روی شبکههای IP عمل میکند. این نوع اینترکام از طریق اتصال به سرور پیجینگ و اینترکام، امکان برقراری ارتباط صوتی و تصویری بین افراد را فراهم میکند.
کاربرد اینترکام IP شامل موارد زیر است:
- ارتباطات داخلی در ساختمانها : اینترکام IP به عنوان یک راه حل مدرن برای ارتباطات داخلی در ساختمانها و مجتمعهای مسکونی استفاده میشود. این سیستم به ساکنین اجازه میدهد تا از طریق تماس صوتی یا تصویری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
- امنیت و نظارت : اینترکام IP به عنوان یک سیستم امنیتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم امکان مانیتورینگ و نظارت بر ورود و خروج افراد را فراهم میکند و می تواند برای باز و بسته کردن درب ها یا سایر فرامین کنترلی مثل روشن و خاموش کردن چراغ ها به کار گرفته شود.
- ارتباطات در خطوط تولید : در محیطهای تولیدی، اینترکام IP میتواند به عنوان یک راه حل ارتباطی مدرن برای ایجاد ارتباط فوری بین واحد های تولید و مونتاژ در کارخانه ها و کارگاه ها استفاده شود.
- ارتباطات اورژانسی : معادن، فرودگاه ها، مترو، راه آهن و بیمارستان ها میتوانند از اینترکام IP برای برقراری ارتباطات بین واحد های مختلف خود استفاده کنند که این امر میتواند به بهبود کارایی و بهره وری کمک کند.
دسته بندی فناوری اینترکام
در این بخش می خواهیم به دسته بندی کلی از اینترکام صنعتی اشاره کنیم. همانطور که می دانید اینترکام از لحاظ تکنولوژی و فناوری به 2 دسته اینترکام آنالوگ و اینترکام تحت شبکه تقسیم بندی می شود و در نظر داشته باشید که اینترکام آنالوگ مورد منسوخ واقع شده است. و اما دسته بندی دیگر براساس نوع ارتباطات که به دو بخش اینترکام صوتی و اینترکام تصویری است.
اینترکام ها در محیط های مختلف به دو دسته اینترکام صنعتی و اینترکام غیرصنعتی وجود دارد که در بخش های بعدی به طور اختصاصی به آن ها اشاره می کنیم.
اینترکام ایرانی بر اساس نوع
- اینترکام تک دکمه
- اینترکام دو دکمه
- اینترکام کیپد دار
- اینترکام چند دکمه
- اینترکام صفحه لمسی
- اینترکام هندست دار
اینترکام تحت شبکه اتصال صوت مدل ES-G1029
- POE بدون نیاز به برق حتی برای چراغ هشدار
- بدون نویز و اکو
- کنترل میزان صدای نرم افزاری اسپیکر
- امکان اتصال به اطفا حریق، درب بازکن
- پشتیبانی از Multicast Paging
- دیواره آتش اختصاصی
اسپیکر تحت شبکه چیست؟
اسپیکر تحت شبکه (IP Network Speaker) ابزاری برای پخش صدای دریافتی از شبکه است که انرژی الکتریکی را به انرژی صوتی تبدیل می کند. اسپیکر تحت شبکه (IP Network Speaker) از ابزار پخش در سیستم صوتی مبتنی بر IP می باشد و به همین علت آن را با نام های اسپیکر SIP و یا اسپیکر ویپ(VoIP Speaker) نیز به کار می بریم.
سیستم صوتی تحت شبکه(IP Audio System) از ابزاری مثل میکروفون پیجینگ (Paging Microphone)، اینترکام تحت شبکه(IP Network Intercom)، تلفن صنعتی(Industrial VoIP Telephone) ، تلفن ویپ و نرم افزار پیجینگ و اینترکام(Paging Software) برای پیج و فراخوانی بلندگوی تحت شبکه استفاده می نماید.
میکروفون پیجینگ اجازه می دهد تا با داخلی اسپیکر های تحت شبکه تماس گرفت و برای آن ها پیغام ارسال کرد. تلفن ها ی ویپ نیز چه صنعتی و چه معمولی می توانند با همین روش اسپیکر های تحت شبکه را فراخوانی کنند. نرم افزار پیجینگ روی یک سرور نصب می شود که می تواند با پخش پیغام از طریق فایل های صوتی ، بلندگو های تحت شبکه را به پیج کند.
دلیل استفاده از اسپیکر تحت شبکه چیست؟
سوال دیگر برای خرید اسپیکر تحت شبکه این است که چرا باید از اسپیکر تحت شبکه استفاده کنیم؟ اصلی ترین علت کاهش مصرف کابل است. اگر بیمارستانی 5 طبقه است و آمپلی فایر آنالوگ در اتاق اپراتور باشد برای اضافه کردن یک بلندگوی پیجینگ در دیگر طبقات می بایست با از جای نگهداری آمپلی فایر تا بلندگوی جدید را کابل صوتی بکشیم. در صورتیکه اگر از بلندگوی تحت شبکه استفاده کنید کافی است از نزدیکترین سوئیچ شبکه تا اسپیکر تحت شبکه کابل کشی کنید. دلیل دیگر سهولت در مدیریت بلندگو است. با قطعی صدای بلندگوی آنالوگ باید به کابل بلندگو تا آمپلی فایر را بررسی کنید. اگر در اسپیکر تحت شبکه مشکل قطع شدن داشته باشیم به آسانی می توانیم با ابزار های شبکه عیب را پیدا و برطرف کنیم.
مهمترین دلایل استفاده از بلندگوی تحت شبکه:
کاهش کابل کشی
مدیریت آسان تر
نگهداری کم هزینه
پیج به صورت اختصاصی
کنترل میزان صدای اختصاصی
آمپلی فایر تحت شبکه چیست؟
آمپلی فایر تحت شبکه(IP Network Amplifier) یکی ابزار صوتی که برای تقویت صدا است که در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. در گذشته آمپلی فایر پیجینگ(Paging Amplifier) به صورت چندین رک کنار هم تحت عنوان رک صوتی در یک اتاق قرار می گرفتند. در سیستم پیجینگ تحت شبکه نیاز به یک جا بودن آمپلی فایر های پیجینگ نیست زیرا آمپلی فایر های تحت شبکه برای کاهش کابل کشی و کاهش توان آمپلی فایر های آمده اند. آمپلی فایرهای تحت شبکه در توان های 100 الی 400 وات طراحی و تولید می شوند.
آمپلی فایر های پیجینگ آنالوگ در توان های 100 الی 2000 وات تولید می شوند. سوالی که پیش می آید این است که چرا باید آمپلی فایر آنالوگ با توان بالاتر خرید کنیم؟
پاسخ این است که اگر از نسل قدیم آمپلی فایر پیجینگ استفاده کنیم می بایست در توان آمپلی فایر ها افت صدا در مسیر و انشعاب کابل برای بلندگو ها را در نظر بگیریم. علاوه بر کابل کشی بیشتر باید توان آمپلی فایر ها را 2 یا 3 برابر در نظر بگیریم اما با خرید آمپلی فایر تحت شبکه ، توان واقعی مورد نیاز مد نظر خواهد بود.
ویژگی های آمپلی فایر پیجینگ تحت شبکه
کیفیت صدای HD
داخلی پذیر بودن
قابل نامگذاری در پنل مانیتورینگ
پشتیبانی از پروتکل SIP
پشتیبانی از RTP
قابلیت کنترل نرم افزاری صدا
پشتیبانی از سیستم آنتی نویز
200 وات توان واقعی
قیمت آمپلی فایر پیجینگ
در اینجا به بررسی قیمت آمپلی فایر پیجینگ و عوامل موثر در آن را بررسی می کنیم.
جنس بدنه ی آمپلی فایر: بدنه های پلاستیکی بسیار ارزان تر هستند و نمی توان آن در رک نصب کرد
توان واقعی آمپلی فایر: برخی فروشنده ها توان کمتر را به جای توان بیشتر می فروشند
اهمی و ولتی بودن: آمپلی فایر ولتی از یک ترانس برای افزایش طول کابل پیجینگ استفاده می کند.
انتهای رپورتاژ آگهی/