به گزارش ساناپرس؛ شکلگیری رابطه مثلثی یا رابطه سه نفره / دلایل و آسیبهای رابطه سه نفره
در این مقاله درباره رابطه سه نفره یا رابطه مثلثی قصد داریم توضیح بدهیم و به دلایل شکلگیری، آسیبها و نحوه تمام کردن چنین رابطههایی، صحبت کنیم.
همانطور که میدانیم، یک رابطه یا ازدواج سالم و موفق باید دو نفره باشد. اگر شخص سوم یا شخص دیگری وارد این ارتباط دو نفره شود، درواقع خیانت محسوب میشود و کل رابطه دچار آسیبهای زیادی میشود که میتواند باعث شکست خوردن رابطه شود. در این مقاله درباره رابطه سه نفره یا رابطه مثلثی قصد داریم توضیح بدهیم و به دلایل شکلگیری، آسیبها و نحوه تمام کردن چنین رابطههایی، صحبت کنیم.
دلایل شکلگیری رابطه مثلثی یا رابطه سه نفره
تنوعطلبی جنسی
افرادی که تنوعطلبی جنسی دارند، میل شدید و سیرناپذیری به برقراری رابطه جنسی دارند. به همین دلیل فقط با داشتن یک شریک عاطفی یا همسر سیر نمیشوند و علاقه دارند که با افراد دیگر هم رابطه داشته باشند. آنها عاشق تنوع هستند و فقط با رابطه داشتن با آدمهای مختلف از سکس لذت میبرند. زود از یک شخص دلزده و خسته میشوند. به همین دلیل سراغ شخص دیگری میروند. افراد تنوعطلب میتوانند در حین بودن در یک رابطه، با فرد دیگری هم رابطه داشته باشند، یعنی تمایل به برقراری رابطه سه نفره و بیشتر از آن را دارند.
ناتوانی در حل مشکلات زندگی مشترک
افرادی که نمیتوانند مشکلات زندگی مشترکشان را حل کنند و یا در کل در مقابله با مشکلات، راه فرار و گریز از مشکل را انتخاب میکنند، برای فرار از سختیها و مشکلات، رو به روابط مثلثی و خیانت میآورند. این هم یکی از دلایل رایج برقراری روابط مثلثی است که فرد به امید حل مشکلاتش با همسر یا شریک عاطفیاش یا به امید اینکه بتواند این سختیها را فراموش کند و راحتتر روزها را بگذراند، خیانت میکند.
خسته شدن از رابطه فعلی
برخی از افراد وقتی که از رابطه یا زندگی مشترک فعلیشان خسته میشوند و حس میکنند رابطهشان دچار یکنواختی شده است، رو به برقراری روابط سه نفره میآورند تا بتوانند از طریق ارتباط برقرار کردن با فرد دیگری، تنوع و هیجان بیشتری به زندگی و ارتباطاتشان بدهند.
الگوبرداری از والدین
در خانوادههایی که بچهها شاهد خیانت مادر و پدرشان بودهاند و ناخودآگاه از آنها الگوبرداری کردهاند، ممکن است این افراد در بزرگسالی راه پدر یا مادرشان را در پیش بگیرند و به شریک عاطفی یا همسرشان خیانت کنند.
انتقام گرفتن از خیانت همسر
وقتی فرد شاهد خیانت همسر یا شریک عاطفیاش میشود، حق دارد که دچار خشم زیادی شود. خشم از شریک عاطفی یا همسرش و خشم از آن نفر سوم. اما اگر فرد نتواند این خشم را در خود مدیریت کند و نتواند به روش سالم آن را ابراز کند، برای انتقام گرفتن و مقابله به مثل کردن، به طرف مقابلش خیانت میکند.
آسیبهای روابط مثلثی
از بین رفتن اعتماد در رابطه عاطفی یا زندگی مشترک
مسلما وقتی روزی خیانت فرد برملا شود، طرف مقابل نسبت به او بیاعتماد خواهد شد و شاید بخواهد رابطه را پایان بدهد یا طلاق بگیرد. از آنجایی که اعتماد دو طرفه، یکی از پایههای اساسی رابطه است، اگر این یک پایه از بین برود، باعث میشود کل رابطه آسیب ببیند و به شکست نزدیک شود. مگر آن که زوجین متوجه اشتباه خود شوند و در صدد جبران آن برآیند.
الگوی اشتباه بودن برای فرزندان
همانطور که در بخش قبلی مقاله اشاره کردیم، فرزندان از والدین خود الگوبرداری میکنند. اگر والدین الگوهای اشتباهی برای فرزندانشان باشند، روابط آینده فرزندانشان هم دچار مشکلات زیادی خواهد شد. مثلا ممکن است فرزند نسبت به جنس مخالف خود بیاعتمادی شدیدی پیدا کند، ممکن است دیگر نخواهد در آینده وارد رابطه شود یا ازدواج کند، ممکن است با افراد اشتباهی وارد رابطه شود و نتواند فرد مناسب را از فرد نامناسب تشخیص بدهد و یا ممکن است خودش هم در آینده میل به خیانت کردن داشته باشد. به هر حال این آسیبها شدید هستند و زندگی و ارتباطات فرزندان را تحت تاثیر منفی خودشان قرار میدهند.
شکست خوردن در رابطه
وقتی خیانت برملا میشود، افراد بسیار کمی هستند که حاضر هستند در چنین رابطهای بمانند و خواستار طلاق گرفتن یا جدا شدن از شریک عاطفی یا همسرشان میکنند. به همین دلیل برقرار کردن رابطه سه نفره، میتواند باعث شکست خوردن رابطه شود.
وابستگی ناسالم
افرادی که وارد روابط مثلثی میشوند، به مرور زمان دچار وابستگی ناسالم میشوند و دیگر به سختی میتوانند از هم جدا شوند. حتی اگر فرد احساس کند که رابطه با همسر یا شریک عاطفی اولش در حال بهم خوردن است و یا خانوادهاش از هم میپاشند، اما حاضر نخواهد بود رابطه دومش را از دست بدهد چون به شدت وابسته است.
راههای تمام کردن روابط مثلثی
در مورد پیامدهای رابطه مثلثی بنویسید
گاهی افراد بدون در نظر گرفتن پیامدها و آسیبهای کارهایشان، یک سری رفتارها و کارها را انجام میدهند و بعد از دیدن آسیبهای این کار، پشیمان میشوند. قبل از اینکه پشیمان شوید و آسیب ببینید، به فکر پیامدها باشید. آنها را با دید منطقی و واقعبینانه بنویسید و در طول روز چندین بار مرور کنید. با خودتان فکر کنید که آیا ارزشش را دارد که به خاطر یک سری احساسات سطحی، دچار این آسیبها شوید؟ احتمالا جوابتان این خواهد بود که ارزشش را ندارد که دچار این آسیبها شوید. سپس گام بعدی این است که به خودتان کمک کنید و این احساسات سطحی را برطرف کنید.
درباره احساساتتان با یک فرد ابل اعتماد و آگاه صحبت کنید
برای تخلیه احساسات، هیجانات و ترسهایتان، بهتر است با یک فرد قابل اعتماد و آگاه مثل یک مشاور، صحبت کنید. وقتی همه این موارد از ذهنتان خارج شوند، بهتر میتوانید تصمیم بگیرید که این ارتباط را ادامه دهید یا خیر. وقتی همه چیز در ذهنتان انباشته شده است، شما نمیتوانید به درستی فکر و رفتار کنید و همه چیز در ذهنتان بسیار بزرگتر از آنچه که هست به نظر میرسد. اما نوشتن احساسات یا صحبت کردن درباره آنها کمک میکند که دید واقعبینانه درباره این افکار، احساسات و یا ترسها پیدا کنید و آنها را در ذهنتان بزرگنمایی نکنید.
بپذیرید که در آینده هم چیزی درست نخواهد شد
برخی از افراد برای اینکه دچار سختی و مشکلات نشوند، با خود میگویند که در آینده این مشکل حل خواهد شد و به این رابطه پایان خواهند داد، اما مشکل اینجاست که هر چقدر هم که زمان میگذرد، این وابستگی و ترسها بیشتر میشوند و چیزی حل نمیشود. پس بهتر است چیزی را به آینده موکول نکنید و همین حالا این مشکلات را حل کنید. بپذیرید که گذر زمان چیزی را حل نخواهد کرد، بلکه این اقدامات به موقع، درست و مناسب شما است که مشکلات را حل میکند.
کمی از رابطه دور بمانید
برای اینکه بتوانید بیشتر احساساتتان را مدیریت کنید و منطقیتر درباره رابطه دومتان فکر کنید، کمی از رابطه فاصله بگیرید و خودتان را سرگرم چیزهای دیگر بکنید. مثلا با دوستانتان بیرون بروید، با خانوادهتان وقت بگذرانید، با علاقهمندیهایتان خودتان را مشغول کنید و… سپس بعد از مدتی دوباره درباره رابطهتان و اوقات خوشی که در این مدت به تنهایی داشتید فکر کنید. وقتی ببینید میتوانید بدون این شخص هم از زندگی لذت ببرید، بهتر میتوانید برای تمام کردن رابطهتان تصمیم بگیرید.
رابطه را تمام کنید و همه راههای ارتباطی را ببندید
بدون اینکه به بعد از تمام کردن رابطه و سختیهایی که خواهید کشید فکر کنید، رابطه را تمام کنید و همه راههای ارتباطی را ببندید. چرا باید این کار را انجام دهید؟ چون تا زمانی که عشقتان در کنارتان باشد و با او در ارتباط باشید، نمیتوانید این وابستگی را کم کنید و جدا شوید، اما وقتی در کنارتان نباشد، مجبور میشوید وابستگی را کم کنید و روی خودتان عمیقتر کار کنید تا به پذیرش جدایی برسید. برای این منظور، میتوانید در دوره من ارزشمند بدون تو شرکت کنید. در حین جدایی و دوران بعد از آن، این دوره بهترین دوست و همراهی است که میتواند در کنارتان باشد.
راههای پیشگیری از رابطه مثلثی
انتخاب درست و مناسب برای ازدواج
اگر نمیخواهید در آینده خیانت ببینید، به اولین چیزی که باید دقت داشته باشید، انتخابی است که برای رابطه عاطفی و ازدواج میکنید. اگر انتخاب اشتباهی انجام دهید یعنی شخصی را انتخاب کنید که دچار بیماریها و مشکلات روحی و روانی است و یا شخص متعهدی نیست، نمیتوانید انتظار داشته باشید که از او خیانت نبینید. پس در انتخاب همسرتان دقت کنید و با آگاهی این کار را انجام دهید. حتما قبل از ازدواج نیز در جلسات مشاوره پیش از ازدواج شرکت کنید.
افزایش صمیمیت بین زوجین
اگر زوجین بتوانند صمیمیت بینشان را حفظ کنند و این مهارت را داشته باشند که در رابطهشان تنوع و هیجان لازم را ایجاد کنند، میتوانند در پیشگیری برقرار شدن رابطه سه نفره و خیانت، نقش اساسی داشته باشند.
افزایش مهارتهای ارتباطی
داشتن مهارتهای ارتباطی بالا میتواند به زوجین کمک کند که ارتباط خوب و صلحآمیزی با هم برقرار کنند و همچنین اگر مشکلی بینشان پیش میآید، بتوانند آن را به خوبی و بدون اینکه سوءتفاهمی ایجاد شود، حل کنند. مهارتهای ارتباطی، یکی از مهارتهای لازم برای درست مدیریت کردن زندگی مشترک و رابطه عاطفی است که افراد میتوانند آن را به طرق مختلف یاد بگیرند.
اهمیت دادن به خود، هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ روحی و روانی
شما همچنان باید برای شریک عاطفی و همسرتان جذاب به نظر برسید. این جذابیت هم فقط ظاهری نیست، بلکه از لحاظ باطنی و روانی هم باید جذابیتتان را حفظ کنید. چگونه؟ با رسیدگی کردن به خودتان. برخی از افراد به مرور زمان خودشان را رها و فراموش میکنند و دیگر به خودشان رسیدگی نمیکنند. برایشان مهم نیست که بوی خوبی میدهند یا خیر، چه میپوشند، چه رفتاری دارند و آیا این رفتارها جذاب هستند یا خیر، به ظاهرشان رسیدگی میکنند یا خیر، آیا افسرده هستند، مضطرب هستند و…. اما اگر به همه این موارد به موقع رسیدگی کنید، هم خودتان نسبت به خودتان حس خوبی خواهید داشت و هم این حس خوب را به طرف مقابل هم منتقل میکنید و همیشه جذاب به نظر میرسید. بنابراین احتمال اینکه همسر یا شریک عاطفیتان به شما خیانت کند، بسیار کم میشود.
نیازهای او را برآورده کنید
اگر نیازهای همسرتان را اصلا برآورده نکنید و به آنها بیتوجه باشید، ممکن است به مرور زمان او برای برآورده کردن نیازهایش به دیگران پناه ببرد. اما اگر نیازهایش به موقع توسط شما برآورده شود، چنین مشکلاتی ایجاد نخواهد شد. البته منظورمان این نیست که اگر هنوز ازدواج نکردهاید باید نیاز جنسی او را هم برآورده کنید اما سایر نیازها مثل نیاز به مورد احترام بودن، نیاز به دوست داشته شدن و… باید تا حد کافی برآورده شوند.
به نشانهها توجه کنید
اگر دیدید همسرتان سرد شده است یا دیگر تمایلی به برقرار کردن رابطه جنسی ندارد و یا اخیرا موبایلش را پنهان میکند، فورا دست به کار شوید و به کمک زوج درمانگر، از ریشه مشکلاتتان را حل کنید. اگر مشکلات به موقع حل نشوند، به مرور بزرگ و بزرگتر میشوند و میتوانند به خیانت و رابطه سه نفره ختم شوند. زوج درمانگران همیار عشق میتوانند به شما در حل مشکلات زناشویی و بهبود رابطه با همسرتان کمک کنند.
سخن پایانی
خیانت و رابطه سه نفره، یکی از آسیبزنندهترین اتفاقات یک رابطه میتواند باشد. البته که روشهای پیشگیری دارد که افراد میتوانند از این روشها استفاده کنند تا زندگی مشترک یا رابطه عاطفی سالم دو ئفره داشته باشند. البته به شرطی که انتخاب درستی کرده باشند چون اگر طرف مقابل مشکلات روحی، روانی یا جنسی داشته باشد که او را به سمت خیانت کردن سوق بدهد، طرف مقابل نمیتواند از آن پیشگیری کند چون این یک مشکل مربوط به خود فرد است که به کمک روانشناس میتواند ریشهیابی و حل شود.