به گزارش ساناپرس، با آلترناتیوهای جذاب ورزشگاه آزادی آشنا شوید + عکس
ورزشگاه امام رضا (ع)
یکی از ۱۰ ورزشگاه بزرگ ایران است که با گنجایش ۲۵ هزار نفر به صورت دور مسقف در مشهد ساخته شده و سابقه میزبانی از دیدار خانگی تیم ملی مقابل لبنان در مقدماتی جام جهانی قطر را دارد.
این ورزشگاه به گونهای طراحی شده که ورودی و خروجی تماشاگران در بهترین شرایط ممکن باشد و امکاناتی چون درمانگاه هم در داخل ورزشگاه تعبیه شده. به جرات میتوان گفت این ورزشگاه از زیباترین ورزشگاههای ساخته شده در ایران است که متاسفانه به دلیل عدم حضور یک تیم از مشهد در بالاترین سطح، بسیار کم از آن استفاده شده و پارکینگ ۷ طبقه آن به ندرت برای ورود و خروج تماشاگران پرتعداد، دچار مشکل شده است.
ورزشگاه فولاد آرهنا
این ورزشگاه ۳۰ هزار نفری (طبق ظرفیتی که در فضای مجازی اعلام شده) با نام شهدای فولاد هم شناخته میشود و در ده سال با بودجه ۱۵۰ میلیاردتومانی ساخته شده. اولین دیدار برگزار شده در این ورزشگاه هم دیداری بین فولاد و سپاهان بود. در سال ۹۷.
از نقاط قوت این ورزشگاه میتوان به عدم وجود پیست تارتان و در نتیجه ایجاد شور و هیجان هواداران در فاصله کمی از زمین بازی اشاره کرد. نورافکنهای این ورزشگاههم روی لبههای سقف کار گذاشته شده تا ضمن استفاده از بهترین حالت ممکن، به زیبایی ورزشگاه م کمک کرده باشد. این زیبایی بارها در نظرسنجیهای مختلف هم چشم هواداران را گرفته و بسیاری این ورشگاه را در زمره زیباترینهای آسیا و حتی جهان در نظر گرفتهاند.
ورزشگاه نقش جهان
به جرات میتوان گفت این ورزشگاه مدرنترین، زیباترین و بهترین ورزشگاه ساخته شده در ایران است و در بسیاری از جهات ورزشگاه آزادی را هم پشت سر میگذارد.
نقش جهان ۷۵ هزارنفری که باعث شده بسیاری از ساکنین اصفهان به طرفدار پر و پاقرص سپاهان تبدیل شوند، با فاصله تقریبا زیاد نسبت به مرکز شهر ساخته شده و دسترسی از طریق وسایل نقلیه عمومی به آن چندان آسان نیست اما آنقدر محوطه آن بزرگ و شکیل ساخته شده که از آن بتوان به عنوان آبروی ورزشگاهسازی ایران در آسیا یاد کرد. نقطه ضعف نسبی این ورزشگاه این است که از روز اول کلنگ زدن آن نزدیک به ۳ دهه گذشته و از رو اول افتتاح آن ۱۵ سال. به همین دلیل ممکن است مصالح آن زودتر از تصور به فرسودگی برسد.
در این میان باید به استفاده درست باشگاه سپاهان از آن بابت تعبیه موزهای زیبا و نقش و نگارهای روی سکوها اشاره کرد. میزبانی از بازیهای پیش روی سپاهان در آسیا میتواند مهمترین اتفاق پیش رو باشد.
ورزشگاه یادگار امام (ره)
سومین ورزشگاه بزرگ ایران از سال ۶۸ ساخته شدنش آغاز شده و سال ۹۵ پس از بازسازی مختصر به زیباترین حال خود درآمده. در فضای مجازی ظرفیت این ورزشگاه ۷۰ هزارنفر قید شده که به نظر میرسد حداکثر آن و به صورت فشرده لحاظ شده و در صورت نشستن با فاصله و به صورت عادی، اندکی ظرفیت کمتر شود. شکل گودال مانند ورزشگاه اما شور هواداران را به بهترین شکل ممکن به زمین منتقل میکند و به این ترتیب موفقیت تیمهای غیر تبریزی در این ورزشگاه بسیار سخت است.
سایر گزینهها
جز این ورزشگاهها، تیم گلگهر و مس، ورزشگاههای در خور شان برای تیمهای شهر خود دارند و در همین تهران هم دستگردی ورزشگاه کامل برای برگزاری دیدارهای کم اهمیت است. ورزشگاه تختی تهران معماری ویژه و خوبی دارد و در اصفهان هم فولادشهر همواره میزبان خوبی برای دیدارهای ذوب آهن بوده است.
عدم استفاده از پتانسیل همه این ورزشگاهها اما اتفاقی نهچندان زیبا است. در حالی که میشود دیدارهای معمولی تیم ملی مقابل رقبا را در آنها برگزار و ذره ذره همه آنها را حرفهایتر کرد.