اسپاگتی یک غذای اصیل ایتالیایی است که به روشهای مختلف با سسها و پنیرهای مختلف تهیه میشود. در اینجا دستور پخت نوعی اسپاگتی با پنیر موزارلا را مرور میکنیم. اما قبل از آن نکات جالبی در مورد پنیر موزارلا و اسپاگتی را بیان میکنیم که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
پنیر موزارلا چیست؟
پنیر موزارلا یا موزارلا (Mozzarella Cheese) که بیشتر با نام پنیر پیتزا شناخته میشود، پنیری است با خاصیت کشسانی و ارتجاعی زیاد.
شاید اولین کاربردی که برای پنیر موزارلا به ذهنمان میرسد، درست کردن پیتزا باشد، اما کاربرد این پنیر در گستره وسیعتری از رسپیهاست.
از هر ۱۰ کیلوگرم شیر گاو، ۱ کیلوگرم پنیر موزارلا تولید میشود. البته در ابتدا شیر مورد استفاده برای تولید موزارلا در ایتالیا شیر بوفالو بود.
پنیر موزارلا در دو دسته در بازار توزیع میشود:
- پنیر موزارلا تازه (دارای رطوبت بالا) که به شکل توپهای پنیری معلق در آب پنیر است. به همین دلیل به آنها بال موزارلا نیز میگویند. استفاده از این نوع پنیر موزارلا عطر و طعم بسیار خوبی به انواع سالاد و پیتزا میدهد.
- پنیر موزارلا با رطوبت کم که به شکل رنده شده، مدادی، گیس بافت و پیچ در فروشگاهها به چشم میخوردند، از میز مزه تا انواع غذا مثل پاستا، لازانیا، اسپاگتی، پیتزا، انواع تست، املت و.. کاربرد دارند.
مهمترین تفاوت پنیر موزارلا نسبت به سایر پنیرهای معروف مثل پنیر گودا، پنیر پارمزان و پنیر چدار خاصیت کشسانی و ارتجاعی آن است.
علاوه بر این، پنیر موزارلا چربی بالا و بافتی نرم دارد، ولی پنیر پارمزان دارای پروتئین و کلسیم زیادی است و ذوب نمیشود و ساختاری خشک دارد.
پنیر گودا معمولاً به رنگ زرد عرضه میشود، اما پنیر موزارلا رنگ سفید دارد. پنیر موزارلا بعد از ذوب شدن کش میآید، در حالی که پنیر گودا هم دیرتر ذوب میشود و هم خاصیت کشسانی ندارد.
پنیر موزارلا نباید در فریزر قرار بگیرد، زیرا بخش زیادی از طعم و بافت آن از بین میرود.
تفاوت اسپاگتی ، ماکارونی و پاستا
سر گروه مواد غذایی که با آرد و آب درست میشوند، پاستا است. زیر مجموعه آن ماکارونی، اسپاگتی، فتوچینی، ورمیشل، نودل، لازانیا و.. است. باید گفت تمام رشتههای باریک و بلندی که بهعنوان ماکارونی در ایران شناخته میشوند، در واقع اسپاگتی هستند.
اسپاگتی به رشتههای بلند و توپری گفته میشود که در ابتدا بلندتر بودند، اما به مرور زمان طولهای کوتاهتر محبوبیت پیدا کردند و اکنون معمولاً اسپاگتی در طولهای ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر متداول است. اسپاگتی اغلب با انواع مختلفی از سس گوجه فرنگی، گوشت و سبزیجات و پنیرهای متنوع سرو میشود و هیچوقت طعم کسلکننده و تکراری نخواهد داشت. نوع اسپاگتی شکل ضخیمتر و کاپلینی شکل نازک تر از اسپاگتی است.
ماکارونی با توجه به هر فرهنگ غذایی به شکلهای مختلف تولید میشود، اما متداولترین شکل آن لولههای کوتاه و توخالی است.
اولین گزارشهای مکتوب از این دسته از مواد غذایی به قرن پنجم میلادی باز میگردد، اما تولید انبوه آنها از قرن پانزدهم میلادی شروع شد. هرچند امروزه اسپاگتی به عنوان یک غذای ایتالیایی شهرت دارد، اما برخی بر این باورند که این غذا از نودلهای چینی الهام گرفته شده و اصالتاً چینی است. ایتالیاییها با سرانه مصرف معادل 23 کیلوگرم، صدرنشین مصرف کنندگان انواع پاستا از جمله اسپاگتی هستند.
طرز تهیه اسپاگتی با پنیر موزارلا
اکنون که با اسپاگتی و پنیر موزارلا جداگانه آشنا شدیم، وقت آن رسیده که دستور پخت یک ترکیب بینظیر از اسپاگتی با پنیر موزارلا را مرور کنیم.
- اسپاگتی
- گوجه گیلاسی
- روغن زیتون
- پیاز
- سیر
- سبزیجات معطر
- ریحان تازه
- نمک و فلفل
- پنیر موزارلا توپی (بال موزارلا)
مرحله اول طرز تهیه اسپاگتی با پنیر موزارلا: جوشاندن اسپاگتی
اسپاگتی را به مدت 10 دقیقه در آب، بجوشانید تا نرم شود. (زمان مورد نیاز برای پختن اسپاگتی طبق اطلاعات روی بستهبندی، ممکن است اندکی متفاوت باشد)
مرحله دوم طرز تهیه اسپاگتی با پنیر موزارلا: پختن سس اسپاگتی
پیاز خرد شده را در روغن زیتون سرخ کنید تا سبک شود. سپس سیر رنده شده و نمک و فلفل را اضافه کنید. گوجههای گیلاسی و سبزیجات معطر را داخل مواد بریزید. صبر کنید تا گوجهها، نرم و پخته شوند.
مرحله سوم طرز تهیه اسپاگتی با پنیر موزارلا: اضافه کردن پنیر موزارلای توپی
سس و اسپاگتی را به خوبی باهم مخلوط کنید تا تمام اسپاگتی به سس آغشته شود. پنیر موزارلا توپی را روی اسپاگتی قرار دهید تا با حرارت آن، پنیر نرم و ذوب شود. در انتها، با برگهای تازه ریحان و گوجه گیلاسی تزیین کنید.
این دستور، ساده ترین و سریعترین دستور پخت اسپاگتی با پنیر موزارلا است. ما در این دستور از پنیر موزارلای کالین استفاده کردیم. طعم شیرین، بافت نرم و حالت کشسانی پنیر موزارلای کالین، دلیل انتخاب ما است. پنیر موزارلا یا همان پنیر پیتزای کالین در شکلهای رنده شده، گیس بافت، پیچ، توپی، مدادی و مخلوط با چدار موجود است. تمام پنیرهای کالین از تازه ترین مواد اولیه و در شرایط ایدهآل، تولید میشوند. عطر و طعم این پنیر هنگام پخت، بسیار لذتبخش است. اگر تمایل به خرید پنیر موزارلا یا پنیر پارمزان کالین دارید، علاوه بر خرید از فروشگاههای معتبر، امکان خرید اینترنتی به صورت مستقیم برای ساکنین تهران توسط شرکت کالین فراهم شده است. به این ترتیب در کوتاهترین زمان میتوانید اسپاگتی با پنیر موزارلا را درست کنید و از آن لذت برید.
انتهای رپورتاژ آگهی/