طرز تهیه ترحلوای زعفرانی به سبک حلواچی

حلوا دسری شیرین و تاریخی است که مثل الماس در بین شیرینی ها می درخشد. شاید اولین برخورد شما با این دسر خوشمزه  زمانی بود که در مراسم عزاداری  با حلوا از شما پذیرایی شد؛ اما حلوا با صدها مدل متنوع در طعم و رنگ، پتانسیل حضور به عنوان یک دسر مجلسی را در هر ایونت و مراسمی و برای هر مناسبتی دارد.

حلواچی از سال 1387 با مشاهده ی این پتانسیل کار خود را آغاز کرد. امروزه حلواچی با ارائه ی انواع سینی و پک های پذیرایی و هدیه ی لاکچری، توقعات هر سلیقه و ذائقه ای را به طور کامل برآورده میکند. همچنین در قسمت “بلاگ” سایت حلواچی نحوه ی طبخ، تزیین و پذیرایی انواع حلوا را با شما درمیان گذاشته ایم. در ادامه به ترحلوا و طرز تهیه ترحلوا میپردازیم.

ترحلوا و تفاوت آن با انواع دیگر حلواها

شیرینی ها را معمولا به دو دسته ی خشک و تر تقسیم می کنند اما حلوا به شکل مشابهی تقسیم بندی نمی شود. اگر به جای آرد گندم از آرد برنج استفاده کنید، حاصل طبخ شما این بار به جای حلوا، ترحلوا خواهد بود. استفاده از آرد برنج باعث ایجاد حالت لغزان و ژله مانند در حلوا می شود به همین دلیل آن چه که حاصل می شود را به جای حلوا، حلوای تر یا همان ترحلوا می نامند.

علاوه بر استفاده از آرد برنج به جای آرد گندم و بافت ژله ای، نداشتن طعم های مختلف یکی دیگر از تفاوت های ترحلوا با سایر انواع حلواهاست. معمولا حلواها در طعم های بسیار متنوع تهیه، تزیین و سرو میشوند اما ترحلوا نود و نه درصد مواقع با طعم زعفرانی تهیه می شود و طعم های دیگر آن معمول و به خوشمزگی طعم اصیل زعفرانی نیستند.

ترحلوا از معروف ترین و محبوب ترین انواع حلواهاست. با توجه به خوش خوراک و محبوب بودن ترحلوا، رسپی های مختلفی برای طرز تهیه ترحلوا منتشر شده اند اما همگی طعم ترحلوای اصیل را در آشپزخانه شما به نقش نمی کشند. حلواچی راز رسپی های مخصوص خود را برای طرز تهیه ترحلوا در ادامه با شما درمیان گذاشته است.

موارد لازم برای تهیه ترحلوا زعفرانی

یک لیوان شکر

یک چهارم لیوان آرد برنج

دو  لیوان آب

نصف لیوان نشاسته

نصف لیوان گلاب

زعفران دم شده به میزان لازم

3 لیوان شیر

مراحل پخت ترحلوا زعفرانی

توجه داشته باشید که یک ترحلوا ساده تقریبا با ترحلوا زعفرانی مجلسی هیچ تفاوتی ندارد لذا در این قسمت طرز تهیه ترحلوا زعفرانی مجلسی را قدم به قدم برای شما توضیح داده ایم. در صورتی که به هر دلیلی امکان تهیه ترحلوا را در خانه ندارید، میتوانید با خرید حلوا و انواع ترحلوا خانگی از حلواچی کار خود را آسان کنید.

مرحله اول:

اولین قدم قبل از رفتن به سراغ گاز و دنبال کردن بخش های بعدی طرز تهیه ترحلوا، تهیه و آماده سازی مواد اولیه مرغوب به مقدار لازم و صحیح می باشد.

 

نکته ی مهم در طرز تهیه ترحلوا، “زمانی” است که باید برای طبخ صرف کنید. تهیه ی ترحلوا حداکثر دو ساعت کامل زمان بر است. با احتساب این زمان،  پیشبند ها را بسته و به سراغ آشپزخانه بروید.

مرحله دوم:

پس از تهیه  مواد لازم، در ابتدا آب سرد و نشاسته را درون ظرف مناسب، به خوبی مخلوط کنید تا تبدیل به محلولی یک دست شود و همه ی ذرات نشاسته حل شده باشند.

مرحله سوم:

اینبار ظرف دیگری را انتخاب کنید و در آن آرد برنج را به شیر اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا دیگر اثری از آرد برنج دیده نشود و کاملا در شیر حل شود.

مرحله چهارم:

محلول آب و نشاسته را از صافی رد کنید. سپس محلول از صافی گذشته را به ظرفِ محتوی آرد برنج و شیر اضافه کنید. ترکیب حاصل میکس شدن محتویات دو ظرف را درون قابله ریخته و  روی شعله ی ملایم گاز قرار دهید. با گذشت زمان آن قدر مداوم هم بزنید و بزنید تا فرم فرنی مانندی تشکیل شود.

مرحله  پنجم:

وقتی محتویات قابله ی روی گاز، ظاهری فرنی مانند به خود گرفت، شکر را آرام آرام به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا ذراتش کاملا در فرنی حل شود. منتظر بمانید تا ترکیب شما کمی غلیظ تر شود سپس گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید.

مرحله ششم:

زیر شعله گاز را کم کنید و یک ساعت مدام هم بزنید و مراقب باشید تا ته نگیرد. زمانی که ترحلوای شما به غلظت و ظاهری ژله مانند رسیده باشد، کار طبخ آن تمام شده است.

مرحله هفتم:

کف قالب یا ظرف خود را سلفون بکشید و ترحلوا را همونطور که هنوز داغ است داخلش بریزید. ظرف را داخل یخچال بگذارید. پس از 3 الی 4 ساعت، ظرف را از یخچال خارج کنید و ترحلوای خانگی تان را برش بزنید.

نحوه ی تزیین ترحلوا زعفرانی به روشی متفاوت

حقیقتا روش های معمول اضافه کردن انواع خلال یا پودر پسته یا بادام و گردو بر روی حلوا همیشه زینت بخش ظرف شماست، اما بیایید، اینبار به شکلی متفاوت ظرف ترحلواهایتان را مزین کنید.

بعضا برای زیبایی هر چه بیشتر، در قدم پنجم نیمی از فرنی را به قابلمه دیگری منتقل کرده و  به آن زعفران اضافه نمی کنند تا ترحلوا در یک قابلمه به رنگ سفید و قابلمه ی دیگر به رنگ زعفرانی درست شود.

در صورتی که این روش را انتخاب کردید، در قدم آخر و هنگام انتقال به ظرف باید ابتدا یک رنگ از ترحلواها (مثلا ترحلوا سفید رنگ) را داخل ظرف یا قالب ریخته و پس از آن که خود را کمی گرفت دیگری را با همان دمای داغی که دارد رویش بریزید تا دو لایه به هم بچسبند. سایر اقدامات مشابه قدم های طرز تهیه طرحلوا است که پیشتر مطالعه نمودید.

 

اگر درست نشد، حلواچی هوای شما را دارد !

شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که با وجود علاقه به دسر و شیرینی، فرصت آشپزی در آشپزخانه را ندارید. شاید هم پس از طبخ و چشیدن مزه ی رسپی های حلواچی تصمیم به برگزاری مراسم یا ایونت ها با انواع محصولات حلواچی بگیرید. اگر شما هم در شرایط مشابه قرار دارید، حلواچی به فکر شما است.

حلواچی معتقد است که حلوا به عنوان دسری اصیل و متنوع، فقط مخصوص مراسم مذهبی، مراسم ترحیم و عزاداری ها نیست بلکه میتواند در هر زمان و مکانی حضور داشته باشد. ماموریت حلواچی ارائه ی حلوا به شکل شخصی سازی شده است که میتواند در سطحی لوکس، با ظاهری چشم نواز و طعمی فوق العاده، هر فردی با هر سلیقه را راضی و خوشحال کند.

شما با مراجعه به قسمت “فروشگاه” سایت حلواچی میتوانید بسته های پذیرایی مناسب برای مراسم و یا هر مخاطبی را  پیدا کرده و تهیه بفرمایید.

نتیجه گیری

در این مقاله به همراه هم نگاهی به حلوا و جایگاه آن به عنوان یک دسر اصیل انداختیم. بینش و نگاه حلواچی را با شما در میان گذاشتیم و به یکی از محبوب ترین و خوش خوراک ترین انواع حلوا، یعنی ترحلوا پرداختیم. در ادامه با طرز تهیه ترحلوا و تزیین خاص آن به پیشنهاد حلواچی: halvachisweets.com آشنا شدیم. در نهایت فراموش نکنید که اگر به هر دلیلی فرصت تهیه ی ترحلوا و یا هر نوع حلوای دیگر را ندارید یا میخواهید با یک پک پذیرایی لاکچری و لوکس پذیرای مراسم های خود باشید، حلواچی هوای شما را دارد.

 

آشپزیکسب و کار

آخرین اخبار

وبگردی

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید