4 ترفند ساده برای نگهداری از خیار به مدت طولانی / ترفند های خانه داری

به گزارش ساناپرس؛ 4 ترفند ساده برای نگهداری از خیار به مدت طولانی / ترفند های خانه داری

علت پلاسیدگی زودهنگام خیار معمولا نگهداری نادرست آن و به‌خصوص نگهداری آن در یخچال یا هوای سرد است. خیار اگر به‌درستی نگهداری شود معمولا یک هفته تروتازه می‌ماند. دمای محیط در تازه ماندن خیار نقش مهمی دارد. با ترفند های این مقاله همراه باشید

سرما برای خیار مضر است و خیار را زود فاسد و پلاسیده می‌کند

خیار، چه در مزرعه و چه در آشپزخانه به سرما حساسیت دارد و در دمای کمتر از ۱۸.۳ درجه سانتی‌گراد رشد نمی‌کند. در خانه نیز اگر دما کمتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد باشد، خیار زود مقاومتش را از دست می‌دهد و می‌پلاسد. برای بسیاری از مواد خوراکی دمای ۲.۸ درجه سانتی‌گراد ایده‌آل است اما چنین دمایی برای نگهداری خیار اصلا مناسب نیست. اگر خیار را بیش از سه روز در دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد نگه دارید، سلول‌های آن آسیب می‌بینند و نتیجتا چهار نشانه آسیب‌دیدگی در آن ظاهر می‌شود:

  • حفره‌هایی روی پوست خیار ایجاد می‌شود
  • خیار تغییر رنگ می‌دهد و میوه آن آبکی می‌شود
  • رنگ خیار به زردی می‌زند
  • زود فاسد می‌شود

نگه داری خیار در نایلون

استفاده از دستمال حوله ای یا کاغذی آشپزخانه + نایلون های زیپ دار که با نام های زیپ لاک ، زیپ کیپ و کیسه های زیپ دار شناخته می شوند و می توانید آنها را از فروشگاه ها تهیه کنید.

۱ – پس از شستن و خشک کردن خیارها ، آنها را محکم در یک دستمال کاغذی پهن بپیچید ؛ سپس در یک کیسه ziplock قرار دهید و زیپ آن را ببندید و کیسه را درون یخچال قرار دهید.

۲ – خیارهای شما با استفاده از این روش ۷ تا ۱۰ روز تازه می ماند. برای اینکه یک دسته کامل خیار را به روش صحیح نگهداری کنید ، می توانید خیارها را بصورت جداگانه با استفاده از روش بالا بپوشانید و داخل زیپ لاک قرار دهید و در یخچال بگذارید.

۳ – هنگام استفاده می توانید زیپ کیسه را باز کنید و در صورت لزوم یک یا چند خیار برای استفاده تان بردارید.

نکته : با استفاده از دستمال نخی و زیپ لاک جنس ضخیم مطابق تصویر بالا نیز می توانید خیارها را به مدت طولانی تری نگهداری کنید

با استفاده از دستمال نخی و ظروف نگهدارنده مناسب یا استفاده از کیسه های نخی

در این مرحله شما می بایست دستمال یا پارچه نخی را یک لایه باز کرده و خیارهایی را که از قبل خشک کرده اید بین پارچه قرار دهید و کاملا با دستمال خیارها را بپوشانید و داخل ظرف دربسته قرار دهید و حتما درون قفسه های میانی و کشوی یخچال قرار دهید.

نگهداری خیار در قابلمه روی

اگر ظرف نگهداری میوه و سبزیجات در اختیار ندارید یک روش مناسب دیگر برای نگهداری خیار قرار دادن آن در قابلمه روی است

در این روش خیارها را بشویید و کاملا خشک کنید، در کف قابلمه روی یک پارچه نخی بیندازید به صورتی که اضافه های پارچه از اطراف قابلمه بیرون بزند

خیارها را در قابلمه بچینید و قسمت های اضافه پارچه را روی خیارها برگردانید سپس درب قابلمه را ببندید و آن را در یخچال قرار دهید.

اصول نگهداری خیار با سلفون

روش مناسب دیگری که می توانید خیار را به کمک آن برای مدت زمان بیشتری سالم و تازه نگه دارید استفاده از سلفون است

در این روش دور یک یا چند عدد خیار را پس از شست و شو سلفون بپیچید و درون یخچال قرار دهید فقط دقت داشته باشید که خیارها به هیچ عنوان خیس و مرطوب نباشند

نکات مهم نگهداری خیار

اگر می خواهید خیار را به همان حالت سبز برای حداکثر زمان ممکن نگهداری کنید و از پلاسیده شدن، لکه شدن، لزج شدن، کپک زدن و فاسد شدن زودهنگام آن جلوگیری کنید به نکات زیر دقت کنید

  1. خیارها را حتما پس از خرید از کیسه خرید خارج کنید چراکه معمولا پلاستیک خرید مرطوب و کثیف می شود
  2. خیار را به هیچ عنوان در معرض نور مستقیم قرار ندهید
  3. اگر خیار را در یخچال نگهداری می کنید آن را در کشو میوه یا قفسه های وسط قرار دهید
  4. خیار را جداگانه نگهداری کنید و میوه و سبزیجات دیگر را در نایلون یا ظرف جدا بگذارید
  5. روش های فوق برای تمام انواع خیار شامل خیار سالادی، خیارمجلسی، خیار چنبر و… است

آموزشاخبار
پربازدیدترفندهای خانه داری
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی