مهمترین علت رقیق شدن خون چیست؟

به گزارش ساناپرس، اگر میزان پلاکت‌ها در خون کاهش یابد، به آن عارضه “ترومبوسیتوپنی” یا به اصطلاح “رقیق شدن خون” می‌گویند.

شمارش طبیعی پلاکتی بین 150,000 _ 450,000 منبع تغذیه در هر میکرولیتر خون است. هر چیزی کمتر از 150,000 پلاکت در هر میکرولیتر، خون رقیق در نظر گرفته می‌شود.

چه چیزی سبب کم شدن میزان پلاکت می‌شود؟

برخی از موارد وجود دارد که می‌تواند منجر به کاهش سطح پلاکت شود. به عنوان مثال، مغز استخوان شخص ممکن است پلاکت‌های کافی نداشته باشد و یا بالعکس می‌تواند مقدار فراوانی پلاکت تولید کند، اما در بدن مدت زمان زیادی دوام نمی‌آورند.

● علت‌های دیگر

سطوح پلاکتی میتوانند به دلایل مختلفی کاهش یابد، از جمله:

○ بارداری

○ مشکلات سیستم ایمنی

○ عفونت

○ جراحی

○ سرطان

● چگونه علائم و نشانه‌ها را شناسایی کنیم؟

اگر شخص مبتلا به ترومبوسیتوپنی خفیف باشد، ممکن است علائم قابل توجهی نداشته و این وضعیت اغلب در هنگام آزمایش خون معمولی مشاهده می‌شود، زمانی که نتایج آزمایشگاه نشان دهنده سطح پایین پلاکت‌ها است.

علائم واضح تر رقیق بودن خون،تغییرات در خونریزی خارجی است. پلاکت‌ها به لخته شدن خون کمک می‌کنند به منظور اینکه با هم مخلوط شده و از آسیب‌های خونریزی بیش از حد جلوگیری کنند.

حتما تا به حال متوجه شده‌اید که هنگام ایجاد بریدگی خونریزی زود متوقف می‌شود و زخم شروع به بهبود می‌کند، این عمل لخته شدن خون سالم است.

اگر در همان نوع بریدگی، خونریزی طولانی تر از حد معمول شود، می‌تواند علت آن ترومبوسیتوپنی باشد. همین امر در مواقع خونریزی در هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن نیز برقرار است. علائم دیگر خون رقیق شامل خونریزی بینی و جریان غیر طبیعی قاعدگی است.همچنین ترمبوسیتوپنی ممکن است باعث بروز کبودی شود. نودادبرتر یک ضربه کوچک می‌تواند عروق خونی کوچک زیر پوست را به خونریزی بیاندازد، این موضوع امکان دارد منجر به «پورپورا» یا لکه‌های قرمز بر روی پوست شود، که کبودی های بنفش، قرمز یا قهوه‌ای کوچک هستند. این کبودی ها اغلب می‌توانند به راحتی توسعه یابند.

علامت دیگری از ترومبوسیتوپنی «پتشی» است که در اثر آن نقاط کوچک قرمز یا بنفش بر روی پوست نقش می‌بندد.

اخبارسبک زندگیسلامت
پربازدیدخون
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی