مرکز نوآوری و فناوری علوم زمین افتتاح شد

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه ایرنا، در مراسم افتتاح این مرکز علیرضا شهیدی  رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، کامبیز مهدی زاده مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و مدیر طرح توسعه فناوری و نوآوری زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی و اسماعیل قادری‌فر معاون معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و رییس مرکز توسعه فناوری‌ها حضور داشتند.

این مرکز در مساحتی بالغ بر ۲۴۰ متر مربع در سازمان زمین شناسی و اکتشافات راه اندازی شد و تا کنون از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبلغ ۲ میلیارد ریال جهت تجهیز مرکز پرداخت شده و مقرر شد مبلغ سه میلیارد ریال هم برای توسعه آن و مبلغ پنج میلیارد ریال نیز برای جلب سرمایه‌گذاران دیگر به صورت بلاعوض برای شکوفایی ایده ها جهت توانمند سازی تیم های استارتاپی اختصاص یابد.

مهدی زاده مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و مدیر طرح توسعه فناوری و نوآوری زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی در مراسم افتتاح این مرکز گفت: امروز روز زمین است، خوشحالم که سومین مرکز فناوری و نوآوری زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی بعد از ایمینو (ایمیدرو) و مرکز سمنان را در کشور افتتاح می کنیم.

وی مهم‌ترین تفاوت این مرکز با سایر مراکز را در این موضوع عنوان کرد که مرکز فناوری و نوآوری علوم زمین در مکان تخصصی خود افتتاح شد و و مطمئنا بهترین خواهند بود.

مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: هر گاه از تفکر و مدیریت نفتی فاصله گرفتیم، پیشرفت حاصل شد. همه ما مدیران نفتی هستیم. مدیریت نفتی مدیریت سیاه است. باید این مدیریت را زیست محیطی و پاک کنیم. اگر بخواهیم کشور پیشرفت کند باید به علوم پایه و بخصوص زمین شناسی نگاه ویژه ای داشته باشیم. همه چیز از زمین است. اگر بدون نگاه و توجه به زمین حرکت کنیم به زمین خواهیم خورد.
مهدی زاده خاطرنشان کرد: امروز روز خوبی برای سازمان زمین شناسی کشور است. سازمانی که بهترین کارشناسان و متخصصین را دارد و بزرگ‌ترین کارها را انجام داده است اما کمترین قدردانی از آن شده است. سازمانی که در اکثر کشورهای جهان وزارتخانه است.
وی با قدردانی از تلاش های سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: امروز اگر پیشرفتی در عرصه فناوری و نوآوری رخ می دهد معاونت علمی پیشقراول بوده و همه نگاه ها به این مجموعه است. بدون اغراق نمره ۲۰ دولت دوازدهم متعلق به دکتر ستاری است که یک جای ناشناخته را به کانون توجه همگان تبدیل کرده است و با موافقت وی مقرر شد جهت توسعه و تجهیز این مرکز حمایت های بیشتری از سمت معاونت علمی و فناوری صورت گیرد.
مشاور عالی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اضافه کرد: امروز علاوه بر افتتاح مرکز فناوری و نوآوری علوم زمین، از دو محصول مهم و راهبردی؛ دستگاه جزر و مدسنج فراصوتی(در مدلسازی پدیده های دریایی از جمله امواج و جریان های شدید،
وقوع سونامی و همچنین جریانات جزر و مدی را رصد کند)، و دستگاه  کاربرد دارد و می تواند احتمال CTD که در تعیین سرعت صوت در لایه های مختلف آب (برای هیدروگرافی و زمین شناسی دریایی کاربرد دارد)، رونمایی شد.
مهدی زاده اظهار داشت: جای  خوشحالی دارد که در دیدار اخیر سورنا ستاری با رییس جمهوری منتخب، حجت الاسلام رئیسی نیز به تداوم و حمایت از فعالیت های این معاونت، شرکت های دانش بنیان، شتابدهنده ها و کارخانجات نوآوری، تاکید کردند، آنچنان که طی هشت سال گذشته همواره رهبر معظم انقلاب و حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری نیز بر این نکته تاکید داشته اند.
قادری فر رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم ضمن‌تاکید بر حمایت از شتابدهنده های تخصصی کشور گفت: در حوزه زمین شناسی و معدن نیز باید از ظرفیت شتابدهنده های تخصصی این حوزه استفاده کرد.
وی ابراز امیدواری کرد با ایجاد و توسعه مراکز نوآوری و فناوری و حمایت از شتابدهنده های تخصصی مستقر در این مراکز، استارتاپ ها رشد کرده و به شرکت های دانش بنیان تبدیل شوند و یک برنامه برد- برد برای توسعه و اشتغال در این عرصه ایجاد شود.

همزمان با افتتاح مرکز نوآوری و فناوری علوم زمین از ۷ طرح مرتبط با این حوزه رونمایی شد.

آموزش
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی