آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، زنجیره تولید دانش است

علی اکبر حقدوست روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در پاسخ به این سوال که این آزمایشگاه ملی چقدر می تواند به محققان در گسترش فعالیت های تحقیقاتی در حوزه علوم و فناوری های اعصاب شناختی کمک کند، اظهار داشت: برای کارهای پیشرفته و نگاه به آینده تحقیقات، این آزمایشگاه ها و آزمایشگاه هایی از این جنس بسیار کلیدی و راهبردی هستند. کشورهای که روی این آزمایشگاه ها سرمایه گذاری کنند، قطعا در دنیای آینده موفق تر خواهند بود.

وی در پاسخ به این سوال که آینده آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در ارتقای سطح علمی و فناوری کشور به سطح جهانی در حوزه نقشه برداری مغز را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: در ستاد مربوط نقشه خیلی خوبی برای ایجاد یک شبکه (Network) از مجموعه های که در کنار هم می توانند زنجیره تولید دانش و ارائه خدمات خیلی پیشرفته را فراهم کنند به وجود آمده است.

حقدوست تصریح کرد:‌ آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز یک آزمایشگاه بسیار پیشرفته است و خیلی خوشحالم که در کشورم چنین آزمایشگاهی با این عظمت وجود دارد و از آن بیشتر به خودم به عنوان یک ایرانی می بالم که این یک حلقه از زنجیره ای است که در کنار سایر آزمایشگاه هایی که برای کارهای دیگری تدارک دیده شده، نیازهای آینده تحقیقاتی و خدماتی کشور را پوشش دهد.

به گزارش ایرنا، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی و فناوری کشور در زمینه ایجاد زیرساخت تصویربرداری و تحریک مغزی برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فناوری های شناختی ایجاد شده است که به صورت هیات امنایی اداره می شود. این آزمایشگاه یک موسسه ملی است که در اختیار همه دانشگاه ها و محققان کشور قرار دارد.

دستگاه های تصویربرداری تشدید مغناطیسی ۳ تسلا، تحریک غیرتهاجمی مغزی (TMS و TCS سازگار با MRI)، الکتروانسفالوگرافی (شامل سیستم سازگار با MRI) و طیف نگاری کارکردی مادون قرمز نزدیک (FNIRS) از دستگاه های موجود در این آزمایشگاه است.

این آزمایشگاه همچنین به امکانات پیشرفته پردازش داده، تصاویر و سیگنال و همچنین ارزیابی شناختی مجهز است.

آموزش
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی