۱۶۴ اختراع ایرانی بین‌المللی شد

به گزارش روز یکشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تا کنون بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ درخواست برای دریافت حمایت ثبت اختراع به کانون ثبت پتنت ایران ارسال شده که از این میان پس از ارزیابی محتوایی ۳۶۴ پرونده مورد تایید قرار گرفته است.

کانون ثبت پتنت ایران با حمایت بیش از ۹۰ درصدی از مخترعان ،آنها را در مسیر سخت ثبت بین المللی اختراع  در ادارات معتبر  حمایت می‌کند که مسیری هموار برای ورود محصولات فناورانه به بازارهای جهانی است.

آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا و چین کشورهایی هستند که کانون ثبت اختراع بین‌المللی را در آنها انجام می‌دهد.

ثبت بین المللی دارای اهمیت بالایی است، پتنت یک اختراع ثبت شده است. هر فردی با تلاش و خلاقیت ذهن خود اختراع خلق می‌کند و می‌خواهد تمام حقوق مادی و معنوی آن را برای خود داشته باشد. از سوی دولت‌ها یک سیستم حمایتی به وجود آمده است که فرد می‌تواند اختراع خود را به پتنت تبدیل کند و آن را به ثبت برساند.

در واقع پتنت یک قانون است که مانع دزدیده شدن ایده می‌شود، وقتی که یک اختراع پتنت دریافت می‌کند مخترع مالک آن پتنت می‌شود و بعد از گذشت محدودیت زمانی تعیین شده حق ساخت و استفاده و فروش اختراع در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

کسانی که حق پتنت دارند در صورت نیاز می‌توانند مالکیت خود را به فرد دیگر بفروشند. ثبت کردن اختراع به عنوان پتنت اجباری نیست.

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با توجه به نقش مالکیت معنوی ابداعات و اختراعات، در ترغیب جامعه مخترعین، پژوهشگران، شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان به انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه اقدام به ایجاد یک زیرساخت اساسی کرد.

کانون پتنت ایران با حمایت این معاونت ایجاد شد تا از مخترعین و مالکیت معنوی آنها حمایت کند. ثبت مقدار پتنت بین‌المللی یکی از نشانه‌های پیشرفت کلی زیست‌بوم نوآوری کشور محسوب می‌شود، به تازگی آمار میزان ثبت بین‌المللی پتنت کشور منتشر شده است و  ۱۶۴ اختراع به ثبت رسیده است.

آموزش
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی