رانندگی در شرایط بارانی چه فوت و فنهایی دارد؟
رانندگی در شرایط بارانی برای خودش فوت و فنها و تکنیکهایی دارد که دانستن و رعایت آنها میتواند تا حد قابل توجهی احتمال سانحه و تصادف را کاهش بدهد.
چند توصیه ساده
بنا بر این رعایت چند نکته و توصیه ساده حین رانندگی در جادههای بارانی میتواند تا حد بسیاری از دغدغههای راننده بکاهد و سفری ایمنتر برای شما به ارمغان بیاورد:
– آرام و بااحتیاط رانندگی کنید، مخصوصا حین ورود به دایره پیچها.
– فاصله با ماشین جلویی را تا طول دست کم ۳ خودرو حفظ کنید.
– در زمان توقف از ترمزهای ناگهانی اکیدا خودداری کنید. بهتر است مسافت بیشتری برای ترمز در نظر بگیرید و پدال ترمز را آرام و با ملایمت بفشارید.
– هرگز پدال ترمز را به صورت ناگهانی و با قدرت نفشارید.
– اگر در موقعیتی حس کردید خودرو شما در حال سر خوردن است، به آرامی پای خود را از روی پدال گار بردارید و فرمان را در جهتی که مد نظر شماست و موجب به تعادل رسیدن خودرو میشود بچرخانید.
– از چالههایی که با آب باران پر شدهاند دوری کنید. چرا که افتادن درون این چالهها بدون اینکه عمقشان مشخص باشد میتواند موجب خرابی جلوبندی و لاستیکهای خودرو شود.
– مسیر خودرو جلویی را مدنظر قرار بدهید و از تعویض مسیرهای متوالی بپرهیزید.
– توجه داشته باشید که ترکیب آب باران با ضایعات روغن، لاستیک و لنت ترمز روی سطح جادهها میتواند مایعی به شدت لغزنده ایجاد کند که قاتل اصطکاک میان سطح جاده و لاستیکهاست. پس با این نگاه که باران بخش قابل توجهی از چسبندگی خودرو به جاده را از میان میبرد سرعت خودرو را تنظیم کنید.
قبل از سفر
پیش از سفرهایی که احتمال عبور از جادههای بارانی زیاد است حتما موارد زیر را به دقت مورد بررسی قرار بدهید:
۱- پیش از آغاز سفر، لازم است بازدیدهایی را از خودرو خود به عمل آورید. بنابراین پیش از حرکت و روشن کردن موتور، ابتدا فشار باد لاستیک ها را کنترل کرده و دقت کنید لاستیک ها مخصوصا تایر زاپاس ترک، خرابی و یا ساییدگی نداشته باشند.
۲- نشت روغن، بنزین، آب و مایعات دیگر را به دقت مورد بازدید قرار دهید. از سالم بودن و کار کردن چراغها، اطمینان کامل حاصل کنید. همراه داشتن آچار چرخ و جک، ضروری است. میزان آب رادیاتور و شلنگهای مربوطه در قسمت جلویی رادیاتور را بازدید کنید که مبادا مسدود شده باشند. اندازه آب باتری، روغن ترمز و کلاچ، وضعیت تسمه پروانه و نشت لولههای بنزین را با دقت بررسی کنید.
۳- بعد از روشن کردن موتور، از صحت عملکرد سرعت سنج و سایر وسایل اندازه گیری اطمینان حاصل کنید. از ترمزها و صحت کار آنها، در محلی امن با تست آنها مطمئن شوید. به صداهای غیرعادی و اضافی موتور، توجه کنید. در صورتی که عیب یا نقص مشاهده کردید، بدون فوت وقت و پیش از ورود به جادههای بارانی نسبت به رفع آن اقدام کنید.
مطمئن باشید اطمینان از سلامت همه بخشهایی که ذکر شد میتواند علاوه بر بالا بردن سلامت رانندگی شما در جادههای بارانی، اعتماد به نفستان را نیز در مواقع اضطراری بالا ببرد.