کشیدن دندان عقل موجب بهبود حس چشایی در بلندمدت می‌شود

به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از ساینس، در تحقیقات پیشین به اثرات نامطلوب کشیدن دندان عقل بر حس چشایی و از بین رفتن این اثرات به مرور زمان پرداخته شده است. اما تحقیقات جدید که در آن وضعیت چشایی و بویایی ۸۹۱ داوطلب پس از کشیدن دندان عقل آن‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، نشان می‌دهد که حس چشایی شخص پس از کشیدن دندان عقل و در طول ۲۰ سال بعد از آن بهبود می‌یابد.

به اعتقاد محققان ممکن است علت این امر دو رخداد متفاوت باشد: در حالت اول ممکن است کشیدن دندان موجب آسیب‌دیدگی جوانه‌های چشایی جلوی دهان شده و در نتیجه اعصابی که به جوانه‌های چشایی پشت دهان متصل هستند، غیرفعال شوند و حساسیت تمام دهان افزایش یابد. حالت دوم ایجاد حساسیت مفرط در اثر آسیب‌دیدگی اعصاب جلویی دهان است که در اثر جراحی و خارج کردن دندان ایجاد می‌شود. در این خصوص تحقیقات علمی متعددی وجود دارد.

به گفته محققان کشف این که کدامیک از حالت‌های مذکور، موجب تشدید حس چشایی می‌شود نیاز به انجام تحقیقات بیشتر دارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Chemical Senses  منتشر شده است.

آموزش
 

آخرین اخبار

برچسب‌های پربازدید

 

وبگردی